J. Guaido JAV ir dar maždaug 50 valstybių pripažįsta laikinuoju Venesuelos prezidentu.

Tarekas Williamas Saabas apkaltino partiją „Popular Will“ ir jos lyderį J. Guaido skatinant koronaviruso pandemijos metu vykdyti destabilizuojančius veiksmus. Valstybinės televizijos transliacijos metu T. W. Saabas teigė, kad jo biuras pareikalavo teismą „apibrėžti, ar „Voluntad Popular“ politinė organizacija nėra teroristinė organizacija“.

Jis minėjo gegužės 3 d. neva surengtą invazijos operaciją, kurios metu Venesuelos vyriausybinės pajėgos sulaikė 52 tariamus kariškius-samdinius, tarp kurių buvo du atsistatydinę JAV karinių pajėgų darbuotojai – Luke'as Alexanderis Denmanas ir Airanas Berry'is. Jiems buvo pareikšti kaltinimai terorizmu.

Venesuelos kairiojo sparno prezidentas Nicolasas Maduras jau anksčiau apkaltino J. Guaido neva surengus su JAV parama mėginimą užgrobti šalį.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas neigė, kad Vašingtonas prie to nors kiek prisidėjo, o partija „Popular Will“ specialiame pranešime šiuos kaltinimus taip pat griežtai atmetė.

Reaguodamas į kaltinimus J. Guaido savo ruožtu N. Maduro vyriausybę apkaltino parama tokioms sukarintoms organizacijoms, kaip Kolumbijos ELN sukilėliai, arba Jesusui Santrichui, buvusiam FARC sukilėlių vadui.