Prie Venesuelos centrinio universiteto kariai vaikė protestuojančius studentų ašarinėmis dujomis. Tai neišgąsdino jaunuolių, kurių dauguma liko prie universiteto. Tuo tarpu medikai su dujokaukėmis teikė pagalbą nukentėjusiems protestuotojams kruvinais veidais ir galūnėmis.

Kito universiteto studentai taikiai nužygiavo prie šalies katalikų vyskupų biuro ir įteikė peticiją, raginančią popiežių pasmerkti smurtą ir vyriausybės žingsnius autoritarinio valdymo link.

Į pietryčius nuo Karakaso esančiame Tigrės mieste per šaudymą žuvo 33 metų Juanas Lopezas ir dar trys žmonės buvo sužeisti, pranešė generalinė prokuratūra.

Remiantis preliminariais pranešimais, užpuolikas šovė į J. Lopezą ir paspruko motociklu. J. Lopezas buvo universiteto federacijos prezidentas.

Po šio nužudymo per politinius neramumus Venesueloje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 37.

Anksčiau ketvirtadienį valdžia pranešė, kad centrinėje Karabobo valstijoje mirė 38 metų policininkas, pašautas per trečiadienį vykusius protestus, kurie į šalies miestų gatves sutraukė šimtus tūkstančių žmonių. Tą dieną per protestus taip pat žuvo 17-metis paauglys.

Šimtai žmonių trečiadienį buvo sužeisti, o tūkstantis – areštuoti.

Protestuotojai reikalauja nedelsiant šalyje rengti prezidento rinkimus. Dabartinis valstybės vadovas Nicolasas Maduro kaltina opoziciją bandymu įvykdyti perversmą ir ėmėsi žingsnių keisti šalies konstituciją.

Opozicija savo ruožtu kaltina N. Maduro, velionio šalies lyderio Hugo Chavezo 1999-aisiais pradėtos kairiosios pakraipos „Bolivaro revoliucijos“ tesėją, dėl ekonominės krizės, kurią sukėlė smukusios naftos kainos. Recesija Venesueloje trunka jau trejus metus: šalyje trūksta maisto produktų, vaistų ir pagrindinių buities prekių.