Šie neramumai išprovokavo protestus tame pačiame rajone, bet jų dalyviai buvo išvaikyti ašarinėmis dujomis.

Ginkluotųjų pajėgų pranešime sakoma, kad visi maišto dalyviai buvo sulaikyti. Pasak kariškių, šie "išdavikiški" gvardiečių veiksmai buvo motyvuoti "neskaidrių interesų, susijusių su kraštutiniais dešiniaisiais".

Pranešime nurodoma, kad apie 2 val. 50 min. vietos (8 val. 50 min. Lietuvos) laiku nedidelė gvardiečių grupė pagrobė kapitoną, vadovaujantį vienai policijos nuovadai Karakaso vakariniame rajone, ir vėliau dviem kariniais sunkvežimiais nuvažiavo į neturtingą Petarės rajoną, kur pagrobė ginklų iš kito posto.

Nacionalinės gvardijos poste, esančiame už 3 km nuo Mirafloreso rūmų - prezidento rezidencijos - sukilę kariai susidūrė su pasipriešinimu ir po kelių valandų buvo sučiupti.

Ginkluotųjų pajėgų pranešime sakoma, kad visi ginklai buvo susigrąžinti, o maištavę kariai - sučiupti.

Keliomis valandomis anksčiau grupė iki dantų apsiginklavusių nacionalinės gvardijos narių viename socialiniame tinkle paskelbė virtinę vaizdo įrašų. Juose sakoma, kad gvardiečiai nepripažįsta prezidento Nicolas Maduro vyriausybės, patiriančios didėjantį vidaus ir tarptautinį spaudimą dėl neseniai prasidėjusios valstybės vadovo antrosios kadencijos, kurią opozicijos kontroliuojamas parlamentas ir daugelis šalių laiko neteisėta.

Viename iš vaizdo įrašų vyras, prisistatęs kaip 3-asis seržantas Figueroa, kreipdamasis į „Venesuelos liaudį“ paragino tėvynainius išeiti į gatves ir išreikšti palaikymą jų sukilimui.

„Prašėte, kad išeitume į gatves ginti konstitucijos – štai mes“, – vyras kalbėjo naktį padarytame vaizdo įraše.

„Norėjote, kad įžiebtume dagtį – mes tai padarėme. Mums reikia jūsų palaikymo“, – sakė Figueroa.

Kaimyniniame Kotisos rajone nedidelis būrys gyventojų buvo matomi tarškinantys puodais ir keptuvėmis. Protestuotojai taip pat degino šiukšles ir svaidė akmens į saugumo pajėgas, sutelktas prie Nacionalinės gvardijos posto.

„Privalome apginti savo tėvynę“, – naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė 36 metų manikiūrininkė Maria Fernanda Rodriguez.

Nacionalinio Susirinkimo pirmininkas Juanas Guaido sakė, kad šis incidentas yra didėjančio nepasitenkinimo ginkluotosiose pajėgose ženklas.

„Mūsų kariuomenė žino, kad vadovavimo grandinė nutrūko uzurpavus prezidentūrą“, – sakoma J. Guaido „Twitter“ žinutėje. Jis pakartojo palaikysiantis visus ginkluotųjų pajėgų narius, siekiančius atkurti demokratiją Venesueloje.

N. Maduro, anksčiau šį mėnesį pradėjęs antrąją šešerių metų kadenciją, vis griežčiau spaudžiamas trauktis iš valdžios. JAV ir dešimtys kitų šalių vyriausybių jo valdymą laiko neteisėtu – iš dalies todėl, kad prezidentas užkirto kelią keliems pagrindiniams opozicijos veikėjams mesti jam iššūkį rinkimuose.

Nors Venesuela kenčia dėl didėjančio maisto stygiaus ir hiperinfliacijos, manoma, kad N. Maduro teberemia kariuomenės vadovybė. Anksčiau kariai lengvai numalšino kelis nedidelius maištus.

Gynybos ministras Vladimiras Padrino Lopezas per „Twitter“ rašė, kad atsakingieji už naujausią incidentą bus nubausti griežčiausiai, kiek leidžia įstatymai.