Incidentas įvyko apie 2 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku prie ambasados Vašingtono šiaurės vakarinėje dalyje. Aplinkiniams gyventojams pranešus apie šaudymą į įvykio vietą atvyko Sostinės policijos departamento pareigūnai..

Policininkai rado įtariamąjį, ginkluotą automatu; sulaikomas jis nesipriešino. Tyrėjai sakė įtariantys, kad vyras šaudė ambasados link, bet potencialus šio išpuolio motyvas dar nėra aiškus.

Vyrui, kurio vardas nebuvo atskleistas, buvo pareikšti įtarimai neregistruoto šaunamojo ginklo ir šaudmenų turėjimu, užpuolimu ketinant nužudyti, taip pat didelės talpos šovinių dėtuvės turėjimu, sakė JAV Slaptosios tarnybos atstovė.

Per incidentą jokie žmonės nenukentėjo.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose iš įvykio vietos matyti grupė policijos pareigūnų, po pranešimų apie šaudymą atvykusių prie ambasados, ir tyrėjai, apieškantys ten stovėjusį visureigį. Kitose nuotraukose matyti tyrėjai, apžiūrintys puošniam ambasados fasadui padarytą žalą, įskaitant kulkos skylutę virš priekinio įėjimo durų. Taip pat buvo apgadintas vėliavos stiebas ir kolona prie Kubos nepriklausomybės didvyrio Jose Marti statulos.

Tyrimą vykdo Sostinės policijos departamento ir Slaptosios tarnybos pareigūnai.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos santykiai su Havana buvo šaltoki, nors jo pirmtakas Barackas Obama bandė normalizuoti ryšius su Kuba.

2017 metų spalį Vašingtonas išsiuntė 15 Kubos diplomatų po virtinės incidentų, kai JAV ambasados Havanoje darbuotojai pradėjo skųstis iki šiol nepaaiškintu galvos skausmu, svaiguliu ir klausos sutrikimais.