„Tai nereiškia jokio – nė menkiausio – pokyčio kalbant apie mūsų požiūrį į siaubingą smurtą Ukrainoje“, – žurnalistams sakė vienas aukšto rango JAV pareigūnas.

„Diskusijos su rusais, po kurių įvyko šis apsikeitimas, apsiribojo tik šiomis temomis – tai nebuvo platesnis pokalbis ar net jo pradžia“, – teigė jis, kaip įprasta, laikydamasis anonimiškumo sąlygos.

Pasak pareigūno, Jungtinės Valstijos su Rusija diskutavo kelis mėnesius, nors abiejų galingųjų valstybių santykiai smarkiai pašlijo nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 dieną.

Iškeistas buvęs JAV jūrų pėstininkas Trevoras Reedas, Rusijoje nuteistas už tai, kad, kaip įtariama, neblaivus užpuolė policininkus, regis, yra „geros nuotaikos“ ir jau grįžta į Jungtines Valstijas, nurodė pareigūnas.

JAV prezidento Joe Bideno administracija savo ruožtu išlaisvino rusų pilotą Konstantiną Jarošenką, kuris 2010 metais buvo suimtas Liberijoje už prekybą narkotikais.

K. Jarošenka buvo perduotas „Rusijos globon“, nedetalizuodamas pareiškė minėtas JAV pareigūnas.

Jis pridūrė, jog Vašingtonas ir toliau spaus Rusiją išlaisvinti kitus sulaikytus amerikiečius, įskaitant Paulą Whelaną – buvusį automobilių detalių bendrovės saugumo pareigūną, kurį Maskva kaltina šnipinėjimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją