Muziejus įsikūrė atgimstančiame Varšuvos Pragos rajone, XIX amžiaus degtinės gamykloje, kuri kelis dešimtmečius buvo apleista.

„Mūsų muziejus yra pagarbos pareiškimas degtinės gamybos Lenkijoje istorijai, trunkančiai daugiau kaip 500 metų“, – trečiadienį žurnalistams sakė Lenkijos degtindarių asociacijos prezidentas Andrzejus Szumowskis.

Lenkijai 2004-aisiais įstojus į Europos Sąjungą, „lenkiška degtine“ galima vadinti tik gėrimus, pagal tradicinius receptus gaminamus šioje šalyje, naudojant vietos bulves ar javus.

„Lenkija yra degtinės lopšys“, – sakė A. Szumowskis ir pridūrė, kad ankstyvasis distiliavimo metodas buvo importuotas iš Vakarų Europos.

„Rusijoje degtinė pasirodė tik po 100 metų“, – pasakė Lenkijos degtindarių asociacijos prezidentas, įsitraukdamas į amžinus debatus dėl to, kuri iš šių kaimynių gali savintis minimą stiprųjį gėrimą.

Muziejuje, kuriame vyks ir degtinės degustacijos, yra penkios salės su grindimis iš senų degtinės statinių lentų. Ekspozicijos rodo, kaip įvairiais amžiaus būdavo gaminamas ir vartojamas alkoholis.