Valdžia pasirūpino laiku penktadienį evakuoti pakrantės gyventojus iš savo namų, turistus iš paplūdimo viešbučių, uždarė oro uostus ir mokyklas keliose valstijose. Vakare penktadienį šis uraganas, sustiprėjęs iki penktosios kategorijos, sausumą pasiekė Chalisko valstijoje.

O šeštadienį virš šiaurės ir vidurio Meksikos šis uraganas per vieną dieną iš rekordiškai stipraus uragano virto atogrąžų audra, sakė JAV sinoptikai.

Vis tik audra, kurios vėjų greitis siekia 80 km per valandą, stipriomis liūtimis laisto regioną, esantį už 55 km į šiaurės rytus nuo Sakateko, nurodė JAV nacionalinis uraganų centras.

Virš vandenyno uragano „Patricia“ vėjai buvo pasiekę net 325 km per val. greitį, – šiek tiek daugiau negu supertaifūnu vadintas „Haiyan“ 215 km per val. vėjais Filipinuose 2013-ųjų lapkritį nusinešęs 7350 gyvybių.

Šį kartą Meksikoje apie aukas nepranešta, nors esama pranešimų apie potvynius ir žemės nuošliaužas, kurų dar gali būti daugiau.

Nuostolių yra nedaug dar ir dėlto, kad „Patricia“ pasiekė sausumą gana retai apgyventame Ramiojo vandenyno pakrantės ruože pietvakarių Meksikoje.

Chalisko gubernatorius Aristoteles Sandovalis socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „pranešimų apie žūtis šiuo metu nėra“.