„Policija tiria incidentą, per kurį įsibrovėliai įžengė į Stubbo teritoriją ir išdaužė langus“, – sakoma vyriausybės apsaugos vadovo Jari Ylitalo pranešime.

J.Ylitalo sakė naujienų agentūrai AFP, kad vandalai nepateko į A.Stubbo namą – tik į kiemą.

„Jo langai buvo išdaužyti iš lauko“, – aiškino pareigūnas.

A.Stubbas, kuris nuo praeitų metų birželio iki šių metų gegužės dirbo premjero poste, sakė žurnalistams, kad naktį jį ir jo šeimą pažadino garsus triukšmas name, esančiame prabangiame Helsinkio priemiesčio Espo rajone.

„Mano šeimai viskas gerai. ... Mes jokiu būdu neleidome sau pasiduoti baimei“, – A.Stubbas sakė per savo Nacionalinės koalicijos partijos vasaros susitikimą Rovaniemio mieste Suomijos šiaurėje.

Ministras taip pat tikino, kad jo šeimai joks pavojus nebuvo iškilęs.

J.Ylitalo sakė žiniasklaidai, kad kol kas nežinoma, ar įsibrovėliai žinojo, kam priklauso kiemas, į kurį jie įžengė. Pareigūnas pridūrė, kad bus iš naujo apsvarstytos vyriausybės narių apsaugos priemonės.

Policijos pranešime tas incidentas įvardijamas kaip „viešosios tvarkos pažeidimas“ ir „vandalizmo aktas“.

Šis įvykis daugeliui buvo netikėtas, nes šioje Šiaurės šalyje politinio smurto išpuoliai labai reti.

Premjeras Juha Sipila pasmerkė tą incidentą savo „Twitter“ žinutėje, sakydamas, kad „tokio pobūdžio veiksmams nėra vietos mūsų demokratijoje“.

Suomijoje įprasta, kad aukšto rango politikai gyvena gyvenamuosiuose rajonuose, naudojant tik nuosaikias apsaugos priemones.