Gelbėtojų komandoms bandant iš viršaus ir iš apačios pasiekti avarijos vietą, palei tūpimo taką rikiavosi apie 20 gelbėjimo tarnybų mašinų, sakė Yeagerio oro uosto atstovas Mike‘as Plante‘as.

„Šią teritoriją sunku įveikti“, – sakė jis.

Federalinės aviacijos administracijos (FAA) interneto svetainėje nurodoma, kad Yeagerio oro uostas buvo uždarytas iki maždaug šeštadienio ryto. Nacionalinė transporto saugumo taryba (NTSB) išsiuntė savo tyrėjus.

Bendrovės „Air Cargo Carriers“ lėktuvas 5 val. 43 min. išskrido iš Luisvilio Kentukyje ir į minimą oro uostą Čarlstone Vakarų Virdžinijoje atskrido 6 val. 51 min., sakė M. Plante‘as, kuris nurodė, kad tai buvo mažas dvimotoris turbopropelerinis lėktuvas.

Pasak atstovo, pareigūnai nežino, kodėl lėktuvas, kuris nuolat skraidydavo į šį oro uostą, sudužo. Tuo metu Čarlstone dangus buvo giedras, švietė saulė.

Žiniasklaida citavo Kanovos apygardos komisijos pirmininką Kentą Carperį, sakiusį, kad lėktuvas prie oro uosto artėjo įkypai, per anksti palietė taką ir nulėkė šlaitu.

UPS pareiškime sakoma, kad kompanija žino apie jos krovinius gabenusio lėktuvo avariją, bet jokių detalių negali pateikti.

Po 2015 metų nuošliaužos, kuri sugriovė bažnyčią ir negyvenamą namą, Čarlstono oro uosto pareigūnai siūlo už 290 mln. dolerių (265 mln. eurų) atstatyti ir pratęsti kilimo ir tūpimo taką. Pagal pasiūlymą, dabartinis 2 km ilgio takas turėtų būti prailgintas iki 2,4 kilometro.