„Kadangi Baltarusija pradeda prezidento išrinkimo procesą, raginame baltarusių vadovus imtis būtinų priemonių, kad būtų surengti saugūs, laisvi bei sąžiningi rinkimai ir būtų garantuotos pagrindinės laisvės“, – priduriama dokumente.

Jo autoriai taip pat ragina suteikti žurnalistams galimybę laisvai ir netrukdomai nušviesti balsavimą, o piliečiams – taikiai reikšti savo nuomonę.

„Todėl taip pat esame susirūpinę dėl neseniai įvykdyto taikių demonstrantų sulaikymo ir sprendimų skirti laisvės atėmimo bausmę žurnalistams“, – nurodoma pareiškime.

Jame pabrėžiama, kad nuo konkrečių Baltarusijos žingsnių šiuo klausimu priklausys Britanijos, JAV ir ES politika Minsko atžvilgiu.

„Saugūs, taikūs, laisvi ir sąžiningi rinkimai, neaptemdyti žalingo išorinio poveikio ir surengti gerbiant pagrindines laisves, prisidėtų prie demokratinės Baltarusijos raidos, sutvirtintų jos suverenitetą ir nepriklausomybę, paruoštų dirvą glaudesniam bendradarbiavimui su mūsų šalimis bei Baltarusijos žmonių ekonominiam klestėjimui“, – rašoma dokumente.

Baltarusijos prezidento rinkimai paskirti rugpjūčio 9 dieną. Tai bus šeštas toks balsavimas nuo to laiko, kai šalis atgavo nepriklausomybė.