Pasak jo, Brovaruose nukritęs sraigtasparnis priklausė Valstybinei nepaprastųjų situacijų tarnybai ir vykdė „tam tikras užduotis“.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame, kaip manoma, užfiksuotas sraigtasparnio „Super Puma“ skrydis, likus kelioms minutėms iki katastrofos.

Sraigtasparnis skrido nedideliame aukštyje, dėl rūko tvyrant prastam matomumai. Oficiali katastrofos versija šiuo metu dar nežinoma.

„Netrukus sužinosime, ar tai buvo diversija, ar techninis gedimas, ar skrydžių saugos taisyklių pažeidimas“, – sakė vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka.

J. Ignatas pridūrė, jog kalbėti apie katastrofos priežastis dar anksti, nes jos vis dar nustatinėjamos, o tai gali užtrukti keletą savaičių.

„Komisija tirs priežastis. Tai nebus viena ar dvi dienos, nes aviakatastrofos tyrimas užtrunka tam tikrą laiką. Manau, kad bus sudaryta valstybinė komisija, į kurią bus įtraukti įvairūs aviacijos specialistai. Jie ištirs įvykio priežastis ir nustatys, kokie veiksniai nulėmė, kad sraigtasparnis nukrito“, – sakė jis.

Delfi primena, kad Kyjivo srities Brovarų mieste nukritus sraigtasparniui, žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybė.

„Sausio 18 d. rytą Brovaruose sudužo Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos sraigtasparnis. Per aviacijos katastrofą žuvo VRM vadovybė: ministras, ministro pirmasis pavaduotojas ir valstybės sekretorius“, - informavo Nacionalinės policijos vadovas Ihoras Klimenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją