Vaizdo įrašą „Facebook“ paskelbė Ukrainos nacionalinės policijos atstovas Jaroslavas Trakalo.

„Ginkluotą vyrą, kuris grasino panaudoti sprogmenis ant sostinėje esančio Metro tilto, pavyko sulaikyti nepaleidus nė vieno šūvio. Tai neabejotinai buvo neįkainojama patirtis ir iššūkis, su kuriuo jauna Ukrainos nacionalinė policija puikiai susitvarkė.

Buvo pasitelkti vandens telkinių srityje dirbantys policijos pareigūnai, policijos greitojo reagavimo pajėgų dalinys KORD, aviacijos pareigūnų pagalba, patruliuojanti Ukrainos policija, kinologai, teismo medicinos ekspertai, kriminalistai, psichologai ir dar daugiau specialistų.

Specialiosios operacijos planavimas, ilgos derybos su užpuoliku, rizikos žmonių gyvybei ir žalos infrastruktūrai įvertinimas, galimi nukenksminimo variantai ir, galų gale, vienintelis idealus sprendimas: sulaikymas be jokios žalos ne tik taikių gyventojų, bet ir paties nusikaltėlio sveikatai bei gyvybei.

Nuostabi specialioji operacija, kurios metu visos Vidaus reikalų ministerijos tarnybos ir padaliniai veikė aiškiai, nuosekliai, o svarbiausia – įvykdė savo pareigą: tarnauti ir apsaugoti“, – rašė J. Trakalo.

Anksčiau A. Belko tarnavo snaiperiu. Ko gero, dėl šios priežasties jis taip tiksliai pataikė į droną, kurį jo link nukreipė pareigūnai. A. Belko kolega buvo tikras, kad jis nebūtų padaręs nieko nepataisomo.

„Kai su juo kalbėjausi, jis reikalavo policijos, kad atblokuotų jo automobilį. Atnešė du ratus. Jis sakė, kad pats juos sumontuos, o tada vyks pas mylimąją, pakalbės ir pasiduos“, – TSN pasakojo tapatybės neatskleidęs sulaikytojo kolega.

Trečiadienio vakarą skelbta, kad Kijeve nežinomas ginkluotas vyras paleido kelis šūvius iš automato, sėdėdamas savo automobilyje, kuriuo buvo užblokavęs svarbaus greitkelio tiltą Ukrainos sostinėje ir grasino jį susprogdinti, informavo policija.

Anot Ukrainos sostinės policijos, vyras trikdė eismą tilte per Dnieprą ir „šaudė bei grasino įvykdyti sprogdinimą“.

„Vykdome specialiąją policijos operaciją“, – pažymima Kijevo policijos viršininko Andrijaus Kryščenkos pareiškime.

Incidentas tiriamas kaip „pasiruošimas teroro aktui“, priduriama jame.

Galiausiai policija vyrą sulaikė – šis pareigūnams nesipriešino.

Kijevo metropolitenas, kurio viena iš atšakų eina per minėtą tiltą, pranešė, kad tame ruože buvo laikinai nutrauktas eismas.

Kaip pranešė vienas naujienų agentūros AFP fotografas, į įvykio vietą buvo atvykę daug policijos automobilių ir šarvuotų transporto priemonių.

Ukrainoje, kur dėl konflikto su Rusijos palaikomais separatistais šalies rytuose yra pasklidę daug ginkluotės, atakos panaudojant šaunamuosius ginklus nėra retos.

Reaguodami į incidentą socialiniuose tinkluose daugelis Kijevo gyventojų skundėsi, kad dėl ginkluoto vyro veiksmų piko metu susidarė ilgos spūstys.