Po socialinius tinklalapius žaibiškai išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Sienos miesto (Toskanos regionas) gatvėje pro langus sklinda gyventojų daina – daugelis vadino tai gražiu žmogiškumo aktu.

„Žmonės iš mano gimtojo Sienos miesto dainuoja dainą iš savo namų tuščioje gatvėje, kad sušildytų savo širdis karantino dėl COVID-19 Italijoje metu“, – parašė vaizdo įrašą tviteryje paskelbęs žmogus.


Daina „Canto della Verbena“ – populiari liaudies daina, kurią Sienos gyventojai dainuodavo, išreikšdami pasididžiavimą savo miestu.


Socialinio tinklalapio vartotojus sujaudino Sienos gyventojų dainavimas, kai kurie rašė susigraudinę iki ašarų.

„Žmonių dainavimas, vieni kitų palaikymas šios tragedijos metu yra begalinio grožio poelgis“, – rašė vienas žmogus.

„Tai – priminimas, kad ypač tragedijos metu žmogiškumo dvasia palaiko mus ir žadina viltį. Ryškiausiai spindime tamsoje. Ačiū, Siena. Tavo dėka ši diena ypatinga“, – komentavo kitas.

Dar vienas žmogus parašė: „Primena giesmes iš Uhano daugiaaukščių, kai ten prasidėjo epidemija. Italija, laikykis. Meldžiuosi už jus.“

Italijoje mirčių nuo naujojo koronaviruso skaičius ketvirtadienį viršijo 1 000, rodo oficialūs duomenys.

Per pastarąją parą šalyje užfiksuoti 189 nauji mirties atvejai, ir dabar jų skaičius siekia 1 016. Daugiau gyvybių virusas yra pareikalavęs tik Kinijoje.

Be to, Italijoje užfiksuota 2 651 naujas užsikrėtimo koronavirusu atvejis, iš viso ten susirgo 15 113 žmonių.