Šerifo teigimu, tai blogiausias vaikų nepriežiūros atvejis, kokį jam kada nors teko matyti, rašo mysanantonio.com.

Pasak Vaižo apygardos šerifo Lane’o Akino, daržinė buvo „negrabiai perdaryta“ į gyvenamąsias patalpas. Kai jo pavaduotojai apie 7 val. 20 min. juos aptiko, visi vaikai buvo alkani ir ištroškę.

„Daržinėje buvo daug maisto, tačiau šaldytuvas ir spintelės buvo užrakinti, kad vaikai negalėtų atsidaryti ir pasiimti maisto“, – pasakoji L. Akinas.

Jis pridūrė, kad rasti trys berniukai – penkerių, trejų ir vienerių , ir ketverių metų mergaitė. Du vyresnieji buvo uždaryti narve (90 ant 90 centimetrų), kiti du buvo baisiai nešvarūs ir tik iš dalies aprengti.

Andrew Josephui Fabilai ir Paige Isabow Harkings (abiem 24 metai) pateikti kaltinimai dėl nusikalstamo grėsmės kėlimo vaikams. P. I. Harkings taip pat kaltinama sunkiu smurtu.

L. Akinas „The Dallas Morning News“ sakė, kad tai blogiausias vaikų nepriežiūros atvejis, kokį jam teko matyti per 44 darbo teisėsaugos sistemoje metus.

„Nesu matęs, kad vaikai būtų užrakinti šuns būdoje, tai absoliučiai pasišlykštėtina“, – sakė pareigūnas.

Vaikai buvo nuvežti į Kuko vaikų medicinos centrą Fort Verte, kur buvo apžiūrėti ir nustatyta jų būklė. Ligoninės atstovė spaudai nesutiko atskleisti, kokia mažylių būklė.

Šerifo pavaduotojai kalbėjosi su vyru ir moterimi, kai iš daržinės išgirdo vaikų balsus. Pasak L. Akino, ši moteris yra visų keturių vaikų motina, o vyras – vieno iš vaikų tėvas.

Pareigūnai į jų namus atvyko dėl to, kad pora susimušė. Vyrui buvo sužalotas veidas. A. J. Fabila ir P. I. Harkins buvo suimti.

Teksaso Šeimos ir apsaugos tarnybos atstovė spaudai Marissa Gonzales teigė, kad jų agentūra turėjo ryšių su šia šeima jau anksčiau, tačiau tuomet jie gyveno kitoje vietoje. Pasak jos, ligoninėje buvo įvertinta vaikų būklė ir kol kas jie nėra valstybės globoje.