„Rusijos geležinkeliuose“ kiekvienas valdybos narys per metus gauna vidutiniškai 14,9 mln. rublių (apie 1,5 mln litų – DELFI).

Tikslus “Rusijos geležinkelių” V.Jakuninui mokamas atlyginimas neatskleidžiama, tačiau laikraščio „Vedomosti“ paskaičiavimu - jis per metus sudaro apie 23 mln. rublių (apie 2,3 mln. litų).

Daugelis „Gazpromo“ vadovaujančių vadybininkų taip pat gauna atlygį ne tik už darbą dujų monopolininkėje, tačiau ir už dalyvavimą dukterinių įmonių direktorių tarybose. Pavyzdžiui, 7 iš 9 „Gazprombanko“ direktorių, kurie 2006 m. gavo apie 22,3 mln. dolerių, taip pat yra ir „Gazpromo“ vadovai.

Kompanijos valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris dalį atlyginimo gauna yra už tai, kad yra „Gazpromo“ direktorių tarybos vadovo pavaduotojas.

Rusijos bendrovės "Jedinaja energetičeskaja sistema" vadybininkai negali būti daugiau nei penkių dukterinių įmonių direktorių tarybų nariais ir gauna už tai tik kelis mėnesinius atlyginimus, pažymi leidinys.

Pasak bendrovės valdybos nario Andrejaus Trapeznikovo, toks apribojimas buvo įvestas prieš keletą metų.

Bendrovės "Jedinaja energetičeskaja sistema" valdybos pirmininkas Anatolijus Čubaisas priklauso trijų kompanijų direktorių taryboms: FSK, “HidroOHK” ir “Sistemnij operator”.

Galimu kandidatu į Rusijos prezidento postą įvardijamą V.Jakuniną prezidentas Valdas Adamkus 2002 metais buvo LDK Gedimino ordino Komandoro kryžiumi esą už nuopelnus skatinant Rusijos ir Lietuvos dialogą.

Žiniasklaidoje skelbta, jog apdovanotasis V.Jakuninas praeityje galimai užėmė aukštas pareigas sovietų specialiosiose tarnybose.

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos narys Saulius Pečeliūnas neseniai jau trečią kartą paragino prezidentą V.Adamkų atimti iš generolo V.Jakunino apdovanojimą.

S.Pečeliūnas įsitikinęs, kad “Rusijos geležinkelių” vadovas V. Jakuninas vykdo priešišką Baltijos valstybių saugumui veiklą ir taip jau ne pirmą kartą pažemino apdovanotojo vardą, o už tai pagal Valstybės apdovanojimų įstatymą jis turėtų būti išbrauktas iš apdovanotų Lietuvos valstybės apdovanojimu asmenų sąrašo.