Jis paragino šalies prezidentą Vladimirą Putiną parodyti Vakarams savo jėgą ir numesti atominę bombą ant salų Norvegijos jūroje.

V. Žirinovskis mano, kad JAV ir NATO PRG skydai kelia grėsmę Rusijos nacionaliniams interesams.

Kalbėdamas tiesioginiame eteryje per Pirmąjį Rusijos televizijos kanalą, jis ragino sunaikinti salą, esančią už apytikriai 300 km į šiaurės vakarus nuo Didžiosios Britanijos.

„Šiaurės jūroje yra nedidelė sala, kurioje gyvena 200 tūkst. žmonių“, – pasakė V. Žirinovskis ir pridūrė, rodydamas į NATO būstinę Briuselyje:

Briuselis gali sakyti, kad čia buvo sala. Bet ten nebėra salos, ji nebeegzistuoja. Mes turėtume parodyti, ką gali mūsų branduolinis ginklas“, – grasino buvęs kandidatas į Rusijos prezidentus, kalbėdamas televizijoje.

Šiaurės jūroje nėra jokios salos su 200 tūkstančių gyventojų. Daugiausiai gyventojų yra Farerų salose – 50 tūkstančių, tad britų žiniasklaida neabejoja, kad V. Žirikovskis turėjo omenyje būtent šias salas.

V. Žirinovskis yra pagarsėjęs savo antipatija Vakarams ir skandalingais pasisakymais Rusijos parlamente.

V. Putinas įspėja Rumuniją

Kremliaus vadovybė kol kas nekomentavo branduolinės grėsmės, bet V. Putinas griežtai pareiškė, kad Rusija svarsto, kokių atsakomųjų priemonių reikia imtis, reaguojant į NATO PRG skydą Rytų Europoje.

Penktadienį Rusijos prezidentas pareiškė, kad šalis yra priversta imtis priemonių prieš tokį priešraketinį skydą, ir įspėjo, kad Rumunija ir Lenkija gali tapti Rusijos ginkluotųjų pajėgų taikiniu.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas šių metų gegužės mėnesio pradžioje atidarė naują priešraketinės gynybos objektą Rumunijoje. Rusija tai vertina kaip provokaciją.

J. Stoltenbergas: tik gynybai

Rusija mano, kad šis objektas taip pat gali būti panaudotas kaip smogiamasis ginklas.

„Anksčiau rumunų tauta nežinojo, ką reiškia atsidurti ugnies linijoje, tačiau dabar mes priversti imtis priemonių, kad užtikrintume mūsų pačių saugumą“, – pareiškė V. Putinas.

NATO primygtinai tvirtina, kad priešraketinės gynybos skydas skirtas tik gynybai nuo raketų, kurios gali pasiekti Europą.

„PRG sistemos skirtos gynybai. Jos nekelia grėsmės Rusijai “, – pareiškė NATO generalinis sekretorius.

Pirma didelio skydo dalis

PRG skydo objektas Rumunijoje yra tik pirma dalis daug didesnio skydo, kuris apima ir objektą Redzikove, Lenkijoje, valdymo centrą karinių oro pajėgų bazėje Ramšteine Vokietijoje ir radijo lokacinę stotį Turkijoje.

Be to, bus dislokuoti objektai keturiuose laivuose, kurie bazuojasi Rotoje, Ispanijoje. Šie objektai galės perimti priešo raketas ir patys paleisti raketas, užtikrindami NATO šalių gynybą.