Lyginant su analogiška apklausa, atlikta 2014 metų rugsėjį, pastebimai sumažėjo rusų, manančių, kad šalies prezidentas „sėkmingai ir gerai susidoroja su kylančiais iššūkiais ir sprendžia problemas“ – šis skaičius nuo 38 proc. pasikeitė į 28 proc.

Nepaisant to, praktiškai pusė apklausoje dalyvavusiųjų (48 proc.) mano, kad V. Putinas iš tikrųjų dirba dėl tautos gėrovės, tačiau jam trukdo „biurokratijos pasipriešinimas“.

Kaip žurnalistams paaiškino „Levada Center“ vadovo pavaduotojas Aleksejus Graždankinas, šios apklausos rezultatai ir nusivylimas V. Putinu turi galimą paaiškinimą – panašu, kad rusų kantrybė dėl ekonominės krizės ėmė ir pasibaigė.

„Pretenzijos valdžiai – reakcija, kuri iki tol buvo atidėliojama. Panašu, kad pokyčiai prasidėjo pastaraisiais metais. Nors žmonės ir nemano, kad Rusijos prezidentas iš esmės nesusitvarko su savo pareigomis, į paviršių kyla vis daugiau pretenzijų, kurios anksčiau buvo malšinamos“, – paaiškino A. Graždankinas.

Lapkritį atlikta apklausa, kurios metu respondentų buvo klausiama, kaip jie vertina V. Putino darbą, atskleidė, kad 86 proc. apklaustųjų rusų patenkinti savo prezidentu. Toks rodiklis – rekordinis nuo pat 2008 metų. Prezidento veiklai nepritaria 14 proc. apklaustųjų.