Iki šiol šias pareigas ėjęs Michailas Fradkovas ateityje vadovaus „Rusijos geležinkelių“ Stebėtojų tarybai, ketvirtadienį Maskvoje pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra TASS.

Ekonomistas S. Naryškinas, kaip ir V. Putinas, yra kilęs iš Sankt Peterburgo. Jis vadovavo Dūmai nuo 2011 metų. Rusų žiniasklaida nuo praėjusį sekmadienį vykusių rinkimų spėlioja dėl postų perskirstymų ir reorganizacijų saugumo struktūrose, kuriomis V. Putinas siekia išplėsti savo galią, rašo agentūra dpa. Žiniasklaidoje seniai minima, kad jiedu sovietiniais laikais kartu tarnavę KGB (Valstybės saugumo tarnyboje).

Dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir S. Naryškinui, ir M. Fradkovui draudžiama atvykti į Europos Sąjungą (ES).

Šie keitimai vyksta tokiu metu, kai Rusija dėl kišimosi į Ukrainos reikalus ir Sirijos prezidento Basharo al-Assado atsidūrė didžiausioje priešpriešoje su Vakarais nuo šaltojo karo laikų.

„Noriu palinkėti sėkmės; jūs puikiai žinote, kokioje padėtyje mes dabar esame, kaip svarbi šios tarnybos sėkmė stabiliam ir patikimam mūsų šalies vystymuisi, kaip ji svarbi, kad laiku būtų sulaikytos grėsmės Rusijos atžvilgiu,neleisti joms plisti, o priešingai – veikti taip, kad jų nekiltų, ankstyvose stadijose neutralizuoti šias grėsmes“,– kalbėjo V. Putinas, susitikęs su S. Naryškinu ir M. Fradkovu.
Sergejus Naryškinas

Galimu naujuoju parlamento pirmininku laikomas 52 metų Viačeslavas Volodinas. Jis iki šiol buvo prezidento administracijos vadovo pavaduotojas vidaus politikai, o dabar yra išrinktas į parlamentą.