Antimaidano aktyvistų susivienijimu pasivadinęs judėjimas sausio 15 d. paskelbė reaguosiantis į visus rusų mėginimus išeiti į gatves ir rengti protestus prieš valdžią.

Šios grupės pavadinimas susijęs su prieš metus Kijevo Maidano aikštėje vykusiais protestais, pasibaigusiais tuometinio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimu. 

„Visi gatviniai judėjimai ir spalvotos revoliucijos baigiasi kraujo praliejimu. Visų pirma nukenčia moterys, vaikai ir pagyvenę asmenys“, - įsitikinęs Dmitrijus Sablinas, ilgą laiką Dūmoje atstovavęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino partijai „Vieningoji Rusija“, neseniai tapęs Rusijos aukštųjų parlamento rūmų senatoriumi, rašo „The Guardian“. 

„Nėra priimtina, kai mažuma panaudoja jėgą prieš daugumą, kaip tai įvyko Ukrainoje“, - pridūrė jis.

„Po kovos už demokratiją ženklu slypi baimė, propaganda, nėra jokios laisvės“, - patikino jis.

Aleksandras Zaldostanovas, Vladimiras Putinas
D. Sablinas įsteigė Antimaidano aktyvistų susivienijimą kartu su nacionalistinių pažiūrų Rusijos politikais, moterų kovų be taisyklių čempione ir baikerių judėjimo „Naktiniai vilkai“ vadovu pravarde Chirurgas. 

„Sprendimai turi būti priimami Maskvoje, o ne Vašingtone ar Briuselyje“, - patikino nacionalistinių pažiūrų rašytojas ir politikas marginalas Nikolajus Starikovas.

Visi šio susivienijimo nariai sutartinai tvirtina, kad Vakarai pasinaudojo prodemokratiškais aktyvistais tam, kad užimtų Ukrainą. Tai buvo daroma 2004 m. vykstant Oranžinei revoliucijai, vėliau pakartota prieš metus vykusiuose Maidano protestuose. Panašu, kad šis scenarijus gali pasikartoti ir Rusijoje. 

„Oranžinis žvėris“ galanda dantis ir gręžiasi į Rusiją“, - patikino Chirurgas, kurio tikrasis vardas – Aleksandras Zaldostanovas.

Jo teigimu, alternatyvus Antimaidano aktyvistų susivienijimo pavadinimas galėtų būti „Mirtis bjaurybėms“, tačiau jis atsisakė paaiškinti šiuos savo žodžius.

Už patriotiškus darbus Kremlius A. Zaldostanovą yra apdovanojęs. Dažnai pasirodo nuotraukų, kuriose jis užfiksuotas kartu su V. Putinu. Po praėjusių metų kovo mėn. įvykdyto Krymo užėmimo „Naktiniai vilkai“ pusiasalyje surengė baikerių šou, kuriame ukrainiečiai buvo vadinami fašistais. Šis šou buvo rodomas per Rusijos valstybinę televiziją. 

Antimaidano aktyvistų susivienijimo atstovai neigia gaunantys finansavimą iš kokių nors oficialių ar kitokių šaltinių ir tikina, kad tai – iniciatyvinė grupė, kurią subūrė panašiai mąstantys piliečiai. Jie teigia, kad visos smulkios išlaidos ateityje turbūt bus dengiamos iš paaukotų pinigų, o šio judėjimo veikla nėra susijusi su valdžia.

Vis dėlto Antimaidano aktyvistų susivienijimas surengė spaudos konferenciją valstybinėje naujienų agentūroje, jį filmavo Rusijos valstybinė televizija, todėl galima numanyti, kad valdžia jį judėjimą vis dėlto remia. 

Antimaidano aktyvistų susivienijimo vykdoma veikla atrodo gana miglota, tačiau judėjimo dalyviai pranešė pradėsiantys savo veiklą per sausio 15 d. vakare vykusį protestą, skirtą remti Rusijos opozicionierių Aleksejų Navalną.

Su korupcija kovojantis tinklaraštininkas ir aršus V. Putino kritikas A. Navalnas 2014 m. pabaigoje nuteistas lygtinai. Jam buvo iškelta byla, kuri, daugelio manymu, yra politinė. A. Navalno brolis kalėjime praleis 3,5 metų. Antimaidano aktyvistų susivienijimas žada stabdyti netinkamą A. Navalno šalininkų elgesį jų rengiamuose protestuose.

„Aš asmeniškai esu civilizuoto, demokratiško ir inteligentiško konfliktų sprendimo šalininkė, tačiau jei reikės griebtis ginklų, žinoma, būsiu tam pasiruošusi“, - patikino kovų be taisyklių čempionė Julija Berezikova. 

D. Sablinas savo ruožtu teigia, kad šiuo metu virš Rusijos pakibęs didžiausias „spalvotos revoliucijos“ pavojus, todėl svarbu veikti greitai tam, kad būtų išvengta pavojaus didėjimo.

Maidanas Kijeve neatsirado iš niekur. Visiems buvo sumokėta, jiems buvo sumokėta, kad ten ateitų, sumokėta už kiekvieną akmenį, kuris ten buvo mestas, sumokėta už kiekvieną mestą butelį“, - patikino D. Sablinas, atkartodamas dažnai rusų kartojamą „tiesą“, neturinčią jokių įrodymų.

„Privalome užgniaužti tai pradžioje“, - pridūrė jis.