Tyrėjai tvirtina, kad A. Devotčenkos mirtis – tai nelaimingas atsitikimas, rašo „Itar–Tass“.

„Pirminiais duomenimis, jis mirė netekęs daug kraujo“, – praneša naujienų agentūra ir užsimena apie kažkokias baldų duženas.

Jokių kriminalinių mirties priežasčių esą kol kas nenustatyta.

Tuo metu naujienų agentūrai „Interfax“ vienas teisėsaugos šaltinis pranešė, kad A. Devotčenka galėjo mirti nuo širdies smūgio.

Šaltinis pažymėjo, kad, remiantis pirminiais duomenimis, menininko mirties priežastis galėjo būti ūmus ir stiprus širdies nepakankamumo priepuolis.

Skelbiama, kad ant aktoriaus kūno pastebėta ir smurto žymių: konkrečiai kalbama apie kraujosruvas ant kojų bei galvos traumą, tačiau ekspertai abejoja, ar būtent jos galėjo tapti menininko mirties priežastimi.

Neatmetama ir savižudybės versija.

Rusijos žiniasklaidoje pateikiama prieštaringa informacija apie aktoriaus mirtį.

Televizijos kanalas „LifeNews“ pranešė, kad aktoriaus A. Devotčenkos kūną rado giminaičiai. Kanalo šaltinis iš policijos informavo, kad „vyras gulėjo šalia durų, savo paties kraujo klane“.

Aleksejus Devotčenka
Vėliau televizijos kanalui REN TV Rusijos Vidaus reikalų ministerijos Vyriausiosios valdybos Maskvos skyrius patvirtino, kad 18.30 val. Maskvos laiku policija sulaukė skambučio. Pranešta, kad bute rastas vyro kūnas.

Analogišką informaciją naujienų agentūrai „Itar–Tass“ pateikė ir teisėsauga, patvirtinusi kad aktoriaus kūnas rastas bute, o ne lauke.

„Turime pagrindo manyti, kad aktoriaus mirtis yra smurtinio pobūdžio“, – informavo „Itar–Tass“ šaltinis.

Vėliau televizijos kanalas „LifeNews“ pranešė, kad A. Devotčenkos bute aptikti muštynių pėdsakai.

Nusikaltimo vietoje teisėsaugininkai rado stiklo duženų, o visi buto langai buvo išdaužti. Kraujo žymės aptiktos visame bute, rašo newsru.com

Vėliau Rusijos Tyrimų komiteto Vyriausiosios valdybos Maskvos skyriaus atstovė Julija Ivanova pranešė, kad smurtinės mirties požymių nerasta.

Anot J. Ivanovos, šiuo metu tiriamos įvairios mirties priežastys. Naujienų agentūros „Interfaks“ teisėsaugoje turimas šaltinis informavo, kad A. Devotčenkos mirtis – tai galbūt nelaimingas atsitikimas.

Tyrimų komitetas pranešė, kad, remiantis tyrimo duomenimis, pastarąją savaitę aktorius piktnaudžiavo alkoholiu, todėl yra pagrindo manyti, kad A. Devotčenka būdamas apsvaigęs nuo alkoholio nukrito ir susitrenkė galvą, o tai ir tapo mirties priežastimi.

„Remiantis pirminiais duomenimis, jis mirė netekęs daug kraujo dėl sudužusio baldo stiklo duženų“, – teigia „Itar-Tass“ šaltinis.

„LifeNews“ pranešė, kad A. Devotčenkos kūnas bute gulėjo 15 valandų.

Vyro antakis buvo praskeltas, ant galvos ir kelių aptikta daugybė pjautinių žaizdų. Remiantis pirmine versija, kaip praneša „LifeNews“, apsvaigusiam nuo alkoholio aktoriui kilo staigus agresijos priepuolis, jis daužėsi į stiklines baldo dureles, todėl ant jo kūno aptiktos daugybinės pjautinės žaizdos.

Rusijos opozicijos veikėjas Borisas Nemcovas socialiniame tinkle „Facebook“ rašė: „Jis buvo unikalus ir patikėti, kad šis herojus mirė sava mirtimi, aš negaliu“.

Pasak šaltinių, A.Devotčenkos lavonas rastas viename namų Altufjevo plente.

Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba trečiadienį informavo, kad pranešimas apie Altufjevo plento 100-jame name rastą vyro lavoną gautas 18 val. 36 min.

„Incidento vietoje dirba operatyvinės grupės tyrėjai“, – sakė tarnybos atstovas. Pagrindinė versija – nužudymas.

A.Devotčenko gimė 1965 metų spalio 14 dieną Leningrade (dabar Sankt Peterburgas). Dar mokykloje jis pradėjo vaidinti A.A.Briancevo vardo Jaunimo teatre. 1990 metais jis baigė Leningrado valstybinį N.K.Čerkasovo teatro, muzikos ir kinematografijos institutą.

Nuo 2011 iki 2012 metų jis dirbo Maskvos jaunimo teatre. Nuo 2012 metų vaidino Maskvos A.Čechovo teatro trupėje.

Žiūrovai jį atsimena iš daugelio sukurtų vaidmenų kine ir televizijos serialuose.

2012 m. sausio mėn. A. Devotčenka buvo užpultas metro. Tada aktorius pasakojo, kad „kažkokie vaikinai iš Dagestano nusprendė, kad vyrui nedera vaikščioti su auskaru ausyje, todėl jį išplėšė“.

Teisėsaugos pareigūnai vėliau pareiškė, kad neturi jokios informacijos, susijusios su šiuo incidentu.

A. Devotčenka pasižymėjo aktyvia pilietine pozicija. Jis buvo Jungtinio pilietinio fronto narys ir kelių „Nepritariančiųjų maršų“ dalyvis. Taip pat aktorius dalyvavo protesto akcijose, prasidėjusiose Rusijoje po 2011 m. gruodžio mėn. įvykusių Dūmos rinkimų.

2011 m. lapkričio mėn. A. Devotčenka atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, pareiškęs, kad atsisako Rusijos nusipelniusio artisto vardo ir abiejų jam skirtų valstybinių premijų.

„Nenoriu būti Rusijos valstybinės premijos, įteiktos Vladimiro Putino, laureatu. Tiesa, tai įvyko ankstyvojo jo atėjimo į valdžią periodu. Gėda“, - kalbėjo A. Devotčenka.

Aktoriaus teigimu, jam pabodo visos šios „carystės“ su įteisintu plėšimu ir viena kitą plaunančiomis rankomis. Be to, A. Devotčenka pasisakė už LGBT bendruomenės teises.

Aktorius A.Devotčenka žinomas savo antiputiniškomis ir proukrainietiškomis pažiūromis. Birželį interviu portalui cenzor.net.ua jis sakė, kad „reikia palikti Ukrainą ramybėje; nelįsti, nepatarinėti, nemeluoti!“