V. Putinas jau gana seniai išsikovojo nuolat vėluojančio reputaciją – net popiežius negali priversti Rusijos vadovo laikytis dienotvarkės ir gerbti kitų laiką.

Tiesą sakant, Rusijos prezidentas taip prastai orientuojasi laike, jog jo padėjėjams ir kitiems komandos nariams tenka valandų valandas laukti, kol Kremliaus vadovas teiksis pasirodyti, ir susirinkimas galiausiai prasidės. Patarėjai patarėjais, tačiau prezidentas lygiai taip pat negerbia ir kitų valstybių vadovų.

Remiantis „Statista“ surinktais duomenimis, 2014 metais Rusijos prezidentas savo kolegę iš Vokietijos A. Merkel privertė jo laukti net keturias valandas ir 15 minučių.

Panašiai ilgai teko pasikankinti ir buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui, kuris Rusijos prezidento malonės 2012 metais laukė lygiai keturias valandas.

Vėluoti geras tris valandas? V. Putinui toks elgesio modelis kone kasdienybė. Tokios patirties turi pačių įvairiausių valstybių lyderiai – pradedant Japonija ir Mongolija ir baigiant Izraeliu.

Pirmą kartą žiniasklaida apie V. Putino vėlavimą parašė dar 2003 metais, kai susitikimo su juo beveik 15 minučių laukė Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II. Dar ilgiau planuoto susitikimo su Rusijos prezidentu yra tekę palaukti Ispanijos ir Švedijos karaliams.

2015 metais Vatikane popiežius Pranciškus Rusijos prezidento pasirodymo laukė beveik valandą.

Net ir laisvojo pasaulio lyderis Barackas Obama buvo priverstas pakoreguoti savo planus, nes 2012 metais V. Putinas į sutikimą su juo uždelsė 40 minučių.

Taigi kodėl V. Putinas taip nedraugauja su laiku ir verčia laukti net pačius įtakingiausius pasaulio žmones? Galbūt jis ir labai užimtas žmogus, tačiau dėl jo savo planus koreguoti ir gaišti laiką priversti kiti. Vieni sako, kad V. Putinas vėluodamas žaidžia psichologinius žaidimus, nes į spaudos konferencijas ir televizinius interviu visada atvyksta laiku.

Po to, kai privertė laukti popiežių, V. Putinas žengė neįprastą žingsnį ir davė nurodymą savo padėjėjams išplatinti situaciją paaiškinantį pranešimą. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas paaiškino, kad netikėtai užtruko prieš tai vykęs susitikimas ir visą kaltę suvertė Italijos eismo ypatumams.

Kiti tvirtina, kad V. Putinas kitų šalių lyderius verčia laukti taip bandydamas įtvirtinti savo vaidmenį pasaulio politikos arenoje. Rusijos prezidentui prijaučiantieji sako, kad jis dažnai vėluoja, nes mėgsta prieš aukšto rango vadovų susitikimą net kelis kartus patikrinti svarbius faktus.

Kremliaus žiniasklaida V. Putino vėlavimą, kaip ir galima numanyti, teisina.

Maskvos „Moskovskij Komsomolec“, tvirtina: „Prieš visus svarbius susitikimus jis net kelis kartus patikrina turimą informaciją, gilinasi, todėl neretai nespėja laiku“.