Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, jog V.Putinas pasiėmė laisvą dieną savo „itin intensyvioje“ darbotvarkėje, kad galėtų gimtadienį atšvęsti Sibiro platybėse.

„Ta vieta yra už 300-400 km nuo artimiausios gyvenvietės“, – sakė D.Peskovas bulvariniam laikraščiui „Komsomolskaja pravda“. Atstovas pridūrė, kad prezidentas dirbo praktiškai ištisomis paromis ir jam reikėjo atokvėpio.

„Jis ilsėsis“, – sakė D.Peskovas, kuris nesutiko nurodyti, ar V.Putinui Sibire kas nors palaikys draugiją.

Prezidento populiarumas yra padidėjęs nuo kovo mėnesio, kai Maskva aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, ir antradienį liaupses jam žarstė paprasti rusai, buvę sovietiniai lyderiai ir Ukrainos separatistai.

Tuo tarpu Čečėnijos sostinėje Grozne Rusijos lyderio garbei buvo surengta daugiau kaip 100 tūkst. žmonių demonstracija. Kai kurie jos dalyviai nešė didžiules vėliavas, o jų priekyje ėjo Kremliaus remiamas regiono lyderis Ramzanas Kadyrovas, kuris pats nešė V.Putino portretą.

Savo ruožtu šalininkai Maskvoje surengė paveikslų parodą, kurioje eksponuojami darbai, simbolizuojantys V.Putino pasiekimus, lyginamus su „dvylika Heraklio žygdarbių“.

Tuose paveiksluose vaizduojamas Krymo perėmimas, lyginamas su Kretos buliaus sugavimu, kova su korupcija, lyginama su Augėjo arklidžių išvalymu, ir „žygdarbis“, kurį šalininkai vadina sunkiausiu, – pasipriešinimas Jungtinėms Valstijoms, kurios prilyginamos daugiagalviam mitologiniam šuniui Cerberiui.

„Nuo Putino praėjusio gimtadienio jo vadovaujama Rusija padarė šuolį į politikos „terra incognita“, – trimitavo dideliu tiražu leidžiamas dienraštis „Moskovskij komsomolec“, kuris tvirtino, kad V.Putinas liks „nepakeičiamas“ šaliai.

„Donecko liaudies respublika“ pasiskelbusio darinio Rytų Ukrainoje premjeras Aleksandras Zacharčenka gyrė V.Putiną už „rusų pasaulio“ gynimą ir paramą separatistams buvusioje sovietinėje Ukrainoje.

Tačiau nors šią progą, kaip ir visą pastarąjį dešimtmetį, lydi toks pats vergiškas liaupsinimas, švenčia ne visi.

Prezidentą puolė jo kritikai, o šmaikštuoliai per „Twitter“ klausė, ar V.Putinas negalėtų Sibiro miškuose likti visam laikui.

Opozicijos žurnalas „The New Times“ prezidento gimtadienį pažymi nauja „juodojo“ humoro doze apie gyvenimą valdant V.Putinui.

Ukrainoje, kur V.Putinas smarkiai niekinamas, televizijos kanalas „1+1“ sukompiliavo nešvankybėmis pastiprintą „Twitter“ žinučių ir interneto memų rinkinį.

„Kaip rodo statistika, rusų vyrų vidutinė gyvenimo trukmė yra 62 metai“, – sakoma vienoje „Twitter“ žinutėje.