„Dėl pokalbio su Japonijos premjeru Abe sutarta, ir po to numatytas pokalbis su Obama“, – sakė Dmitrijus Peskovas, praneša Rusijos naujienų agentūros.

Tuo tarpu Vašingtono pareigūnai nurodė, kad būtų „neatsakinga“ atmesti V.Putino pasiūlymą B.Obamai pasikalbėti.

„Abu prezidentai susitiks per JT Generalinę Asamblėją, pasiūlius prezidentui Putinui, sakė naujienų agentūrai AFP vienas pareigūnas. – Būtų neatsakinga nepabandyti, ar galime pasiekti pažangos veikdami aukštu lygiu“.

Vašingtonas su sąjungininkėmis Europos Sąjungoje ragina Maskvą, kad ši paaiškintų apie savo karinių pajėgų telkimą Sirijoje, kur, kaip pranešama, atnaujinama aerodromų įrangą, telkiamos pajėgos bazėse, siunčiami lėktuvai ir jūrų desanto laivai.

JAV ir Maskva yra smarkiai susipriešinusios dėl krizės Ukrainoje, dėl ko santykiai smuko iki žemiausio lygmens po Šaltojo karo laikų.

Pastarąjį kartą V.Putinas ir B.Obama tiesiogiai pasikalbėjo Azijoje ir Ramiojo vandenyno regiono viršūnių (APEC) susitikime Pekine 2014-ųjų lapkritį.

Jų pastarasis oficialus susitikimas buvo 2013-ųjų birželį per grupės G-8 valstybių vadovų susitikimą Šiaurės Airijoje.

Maskva ketvirtadienį paskelbė apie savo karinio jūrų laivyno Viduržemio jūroje pratybas, kurios vyks kitą mėnesį

V. Putinas atskleidė, kuo jį žavi amerikiečiai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas interviu amerikiečių televizijos kanalui CBS papasakojo, kuo jį žavi amerikiečiai. Tai - kūrybinis ir atviras požiūris į pasaulį, praneša TASS.

„Mane žavi jų kūrybinis požiūris sprendžiant problemas. Jų atvirumas ir platus požiūris leidžia jiems atskleisti vidinį tautos potencialą. Dėl to JAV pasiekė tokių stulbinamų rezultatų“, - V. Putinas gyrė amerikiečius.

Pradėdamas pokalbį, CBS žurnalistas Charlie Rose sakė prezidentui, kad amerikiečiai labai dažnai kalba apie Rusiją ir jos vadovą.

„Galbūt jie daugiau neturi ką veikti Amerikoje, tik kalbėti apie mane“, - ironiškai sureagavo Rusijos lyderis.

Žurnalistas pridūrė, kad kai kurie žmonės vadina Rusijos prezidentą „caru“. Tačiau V. Putinas nepasimetė ir atšovė, kad žmonės gali jį vadinti kaip tik nori. Tačiau paklaustas, ar jam tinka klijuojama caro etiketė, V. Putinas atsakė, kad ne.

„Nesvarbu, kaip mane vadina. Nesvarbu, ar tai gera linkintys žmonės, draugai ar politiniai oponentai. Svarbu tai, ką tu galvoji apie save, ką tu privalai daryti vardan savo šalies interesų. Šalies, kuri patikėjo tau Rusijos vadovo postas“, - pažymėjo V. Putinas.

CBS televizijos žiūrovai interviu su V. Putinu galės išvysti sekmadienio laidoje „60 minučių“ (60 minutes - angl.)