Per pertrauką išėję pasikalbėti su Rusijos televizijos „Rossija 24“ žurnaliste pirmoji Rusijos pora pasakojo apie tai, kokį įspūdį jiems paliko baletas. Paskui žurnalistei nedrąsiai paklausus apie jų šeiminį gyvenimą V. ir L. Putinai prisipažino, kad skiriasi.

„Tai buvo mūsų bendras sprendimas, mūsų santuoka baigta. Mes beveik nesimatome, kiekvienas gyvename savo gyvenimą“, - pranešė V. Putinas.

„Aš pritariu Vladimirui Vladimirovičiui, tai tikrai buvo mūsų bendras sprendimas“, - patvirtino L. Putina.

Pasakodamas apie savo dukteris V. Putinas sakė, kad išsilavinimą jos gavo Rusijoje ir čia nuolat gyvena.

„Mes visą gyvenimą liksime artimi. Aš labai dėkinga Vladimirui Vladimirovičiui už paramą“, - žurnalistams sakė L. Putina.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad tai pirmas toks viešas V. Putino pareiškimas apie asmeninį gyvenimą. V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad oficialiai santuokos nutraukimo dokumentai dar nesutvarkyti, tačiau sprendimas jau priimtas.

Putinai taip retai viešumoje pasirodė kartu, kad apie jų šeimyninį gyvenimą sklandė daugybė gandų.

Prieš trejus metus buvo skelbiama, kad L. Putina užsidarė vienuolyne.

Rusus nustebino ir tai, kad šiais metais per žmonos jubiliejų V. Putinas buvo ne su ja, o kartu su Dmitrijumi Medvedevu slidinėjo Sočyje ir bendravo su ką tik Rusijos piliečiu tapusiu prancūzų aktoriumi Gerardu Depardieu.

Dėl uždaro gyvenimo būdo L. Putinai nesisekė pelnyti populiarumo. Neseniai paskelbtame įtakingiausių moterų šimtuke ji užėmė tik 41 vietą, nors dar prieš metus buvo 13-oje.

Apie įtakingiausio Rusijos ir vieno įtakingiausių pasaulio politiko V. Putino žmoną nedaug žinoma. Pranešama, kad mokyklą ji baigė Kaliningrade, yra dirbusi paštininke, sanitare ir stiuardese. 1983 metais ji ištekėjo už V. Putino. 1986 metais moteris baigė valstybinį Leningrado universitetą ir įgijo filologės specialybę. Pora turi dvi dukteris - Mariją ir Jekateriną.

Pats V. Putinas savo žmonos uždarumą aiškino dvejopai. Viena vertus jis sako, kad taip yra saugiau, o kita vertus, jis tikina, kad jo žmona yra ne viešas žmogus.