„Esu už konstruktyvų, nuspėjamą ir abiem pusėms naudingą bendradarbiavimą. Esame įsitikinę, kad jis turėtų būti paremtas kruopščiu lygybės, pagarbos nacionaliniams interesams ir nesikišimu į vidaus reikalus principų laikymusi“, - sakė V. Putinas.

Praėjusią savaitę JAV Senatas patvirtino verslininką, diplomatą veteraną ir buvusį kandidatą į prezidentus Joną Huntsmaną JAV ambasadoriumi Rusijoje.

„Laukiu, kada galėsiu dirbti siekdamas atkurti pasitikėjimą tarp mūsų abiejų šalių ir stiprinti dvišalius santykius, paremtus bendradarbiavimu bendrais interesais“, - po ceremonijos Kremliuje sakė naujasis ambasadorius.

Jutos gubernatoriaus pareigas ėjęs 57 metų amžiaus J. Huntsmanas dirbo ne vienoje JAV administracijoje, prezidentaujant Barackui Obamai jis buvo JAV ambasadorius Kinijoje, o 2012 metais bandė tapti prezidentu.

Praėjusią savaitę vykusiame ambasadoriaus patvirtinimo posėdyje J. Huntsmanas pareiškė neva nėra jokių abejonių, kad Rusija kišosi į pernai metų JAV prezidento rinkimus, o Maskva ir toliau kelia grėsmę stabilumui Europoje.