„Berlusconi teisia už tai, kad jis gyvena su moterimis. Jeigu jis būtų homoseksualas, niekas jo ir pirštu nepaliestų“, – pareiškė V. Putinas.

Ši V. Putino replika nuskambėjo po buvusio Europos Komisijos vadovo Romano Prodi, kurį Rusijos vadovas pavadino savo senu draugu, pasisakymo.

„Mes su Romano dirbame seniai, mūsų tikrai labai geri asmeniniai santykiai. Taip susiklostė, kad Italijoje visada turėjau gerus santykius ir su juo, ir su Berlusconi, su kuriuo jis nuolat konfliktuoja politinėje arenoje“, – sakė V. Putinas.

Užsistojęs S. Berlusconi, V. Putinas juokais pašiepė R. Prodi, kurio anksčiau prašė pasakyti savo nuomonę dėl Ukrainos laukiančio pasirinkimo – prisijungti prie Muitų sąjungos ar sudaryti asociacijos sutartį su ES.

„Atkreipkite dėmesį į tai, ką pasakė Romano. Jis ne paprastas intelektualas, jis profesorius, daktaras, bet iki kaulų smegenų europietiškas biurokratas“, – pareiškė V. Putinas.

Rusijos vadovas sureagavo į buvusio Europos Komisijos vadovo pateiktą Rusijos ir ES santykių palyginimą – „tai ikrų ir degtinės santykiai“.

„Bet ikrai ir degtinė – rusiški produktai. Europoje jie gi pripratę gyventi pagal žinomą principą: pirmiausia suvalgykime kas tavo, o tada – kiekvienas savo“, – pastebėjo V. Putinas.

Į R. Prodi prašymą degtinę ir ikrus pakeisti į viskį ir sodą, V. Putinas pareiškė, kad „viskis su soda – tai jau visai kvailas, nesuprantamas gėrimas“.

„Kam gi gadinti produktą, tada jau reikia vartoti jį gryną“, – tęsė Rusijos vadovas.