Tokią nuomonę Rusijos prezidentas išsakė telefonu kalbėdamas su Irano vadovu Hassanu Rouhani, skelbia Kremliaus spaudos tarnyba, informuoja news.liga.net.

„Irano prezidento Hassano Rouhani prašymu Vladimiras Putinas pateikė sudėtingos situacijos, susiklosčiusios Ukrainoje, vertinimą. Rusijos vadovas patikino, jog iš tiesų krizę išspręsti galima tik vienu būdu – besąlygiškai ginant visų šalies regionų daugiatautės visuomenės interesus“, - skelbiama pranešime spaudai.

Maskva „pasilieka teisę ginti tėvynainius“ Ukrainoje

Rusija penktadienį pareiškė pasiliekanti teisę ginti savo tėvynainius visoje Ukrainoje – po to, kai vienas protestuotojas žuvo per naujus susirėmimus tos šalies rytuose.

„Rusija pripažįsta savo atsakomybę už savo tėvynainių ir piliečių gyvybes Ukrainoje bei pasilieka teisę ginti žmones“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Donecko mieste, kuris yra rusakalbių dominuojamo rytinio pramoninio Ukrainos regiono širdyje, naująją Kijevo vyriausybę palaikęs 22 metų vyras ketvirtadienį vakare buvo mirtinai subadytas, įsiplieskus grumtynėms tarp palaikančiųjų šalies integraciją su Europa ir prorusiškų aktyvistų. Kai kurie šaltiniai nurodo, kad žuvusiųjų galėjo būti net trys.

Per šį didžiausią smurto proveržį po prorusiško prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimo praeitą mėnesį, dar 29 žmonės buvo sužeisti.

Ukrainos vidaus reikalų ministras penktadienį pranešė, kad milicija Donecke suėmė keturis asmenis, kaltinamus kursčius susirėmimus tarp priešiškoms stovykloms priklausančių demonstrantų.

„Mes pakartotinai nurodėme, kad tie, kurie atėjo į valdžią Kijeve, turi nuginkluoti ginkluotas formuotes, užtikrinti gyventojų saugumą ir žmonių teisę rengti mitingus“, - sakoma Rusijos URM pranešime.

„Deja, kaip rodo įvykiai Ukrainoje, tai nevyksta, (ir) Kijevo valdžia nekontroliuoja situacijos“, - priduriama jame.