„Tai tokios būklės kol kas pakibo, bet, kai tik bus galimybė kur nors pervažiuoti, jis, žinoma, taip ir padarys“, - sakė V.Putinas, pirmadienį atsakinėdamas į archeologinės ekspedicijos „Gogland-2013“ dalyvių klausimus.

„O politinio prieglobsčio suteikimo sąlygos jam žinomos, sprendžiant iš paskutinių pareiškimų, jis kažkaip keičia savo poziciją, galutinai situacija kol kas nepaaiškėjo“, - sakė prezidentas.

„Galiausiai jis nori nusigauti į nuolatinę gyvenamąją vietą, nuolat nori būti kitoje teritorijoje“, - pridūrė V.Putinas.

"Mes palaikome tam tikrus santykius su JAV, mes nenorime, kad savo veikla darytume žalą mūsų santykiams su JAV. Jis pasakė ne. Jūs juokiatės, o aš rimtai. Jis pasakė, kad aš noriu tęsti savo veiklą, noriu kovoti už žmogaus teises, laikau, kad JAV pažeidžia tam tikras teisines normas, tarptautines normas, kišasi į privatų gyvenimą ir kad mano tikslas šiandien - kovoti su tuo. Mes sakėme, tik ne su mumis, mes turime su kuo kovoti", - pažymėjo prezidentas.

Jis taip pat apkaltino Vašingtoną užkirtus galimybę bėgliui išskristi iš Rusijos, į kurią jis iš Honkongo atvyko birželio 23 dieną.

"Jis į mūsų teritoriją atvyko be pakvietimo, jis ne pas mus skrido, jis skrido tranzitu į kitas šalis. Bet kai tik atsidūrė ore, tai tapo žinoma, ir mūsų partneriai amerikiečiai iš esmės užblokavo jo tolesnį skrydį", - sakė V.Putinas.

"Jie patys prigąsdino visas kitas šalis, niekas imti nenori, ir taip jie patys iš esmės užblokavo jį mūsų teritorijoje", - sakė jis.

"Tokia mums Kalėdų dovanėlė", - pajuokavo V.Putinas.

Į klausimą, kas bus toliau su E.Snowdenu, valstybės vadovas atsakė: "Iš kur aš žinau? Tai jo gyvenimas, jo likimas".