„Manau, kad laikotarpis, kai sankcijas pratęsdavome automatiškai, jau yra praeityje“, – sakė V.Orbanas per spaudos konferenciją su V.Putinu jo rezidencijoje netoli Maskvos.

Europos „šalys vis labiau pradeda suprasti, kad mums reikia bendradarbiauti“, sakė Vengrijos lyderis.

V.Orbano griežtai dešiniosios pakraipos vyriausybė palaiko draugiškus ryšius su Rusija ir ragina Vakarų valstybes bendradarbiauti su Maskva sprendžiant Sirijos konfliktą ir Europos migracijos krizę.

Vengrijos premjeras, pernai sulaukęs griežtos kitų ES lyderių kritikos dėl savo agresyvios pozicijos migrantų atžvilgiu, taip pat buvo smerkiamas Briuselio dėl žiniasklaidos ir teismų sistemos suvaržymų.

ES pernai gruodį iki liepos pabaigos pratęsė Rusijai dėl konflikto Rytų Ukrainoje įvestas ekonomines sankcijas, bet dėl šio klausimo 28-ių šalių bloke kilo rimtų nesutarimų.

Kai kurios Bendrijos narės sako, kad sankcijas reikia atšaukti, jeigu norima realios pažangos pastangose išeiti iš politinės aklavietės dėl konflikto Ukrainoje.

Tačiau V.Putinas per spaudos konferenciją su V.Orbanu tvirtino, kad yra „neprotinga“ susieti Minsko susitarimų dėl taikos Ukrainoje įgyvendinimą su sankcijų atšaukimu, nes už tos sutarties įgyvendinimą atsakingas Kijevas.

„Kamuolys yra ne Rusijos aikštelės pusėje“, – teigė Kremliaus vadovas.