Savo straipsnyje Vokietijos laikraščiui „Bild“ V. Klyčko rašo: „Šiandien (penktadienį) minimos Maidano metinės ir Europai turėtų priminti atsakomybę dėl Ukrainos. Nepaisant Minsko susitarimo, mūsų armija buvo užpulta. Kokia „taika“ mes ateityje dar galėsime pasitikėti?“

V. Klyčko pabrėžė, kad Ukraina nori taikos. „Ir bet kokia taikos misija yra sveikintina. Bet mums reikia ir atsako į besitęsiančią Rusijos agresiją: dar griežtesnių sankcijų ir gynybinių ginklų. Kad Putinas aiškiai suprastų: jis negali taip toliau elgtis“, – rašoma straipsnyje. V. Klyčko įspėjo dėl tolesnio sukilėlių artėjimo Kijevo link.

„Jei mes jo (Putino) nesustabdysime, kažkada rusų kariai stovės Maidane“, – teigė Kijevo meras. Jis 2014 metų 20-ąją pavadino „tragiškiausia Maidano protestų diena ir kartu išsilaisvinimu iš diktatoriaus gniaužtų“. „Kai aš šiandien prisimenu Maidano revoliuciją, mano mintys yra dvejopos. Aš gedžiu dėl daug aukų, pradedant šimtais demonstrantų, kurie buvo nušauti snaiperių. Tačiau kartu didžiuojuosi, kaip mes visi išėjome į gatves kovodami prieš korupciją ir už Europą. Tai buvo tautos revoliucija. Milijonų, norinčių gyventi atviroje ir modernioje šalyje“.