Buvęs Ukrainos prezidentas iš „Mežigorjės“ rezidencijos, esančios netoli Kijevo, pabėgo vasario 21 d. Pradžioje jis slapstėsi rytinėje šalies dalyje ir Kryme, o vasario 28 d. dalyvavo pirmojoje spaudos konferencijoje Rostove prie Dono, Rusijoje.

Reiškia, nuo jo atvykimo į Rusiją arba jau praėjo 90 dienų, arba šis terminas greitai baigsis.

„Ukrinform“ kreipėsi į oficialių valdžios įstaigų atstovus, prašydama pakomentuoti oficialaus V. Janukovyčiaus buvimo Rusijoje termino pažeidimą.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad šis klausimas nėra jos kompetencijoje ir patarė kreiptis į Rusijos įstaigas.

Generalinė Ukrainos prokuratūra patikino, kad nagrinėja šį klausimą, ir pabrėžė, jog oficialią reakciją pateiks artimiausiu laiku.

Ukrainos saugumo tarnybos vadovo pavaduotojas Viktoras Jahunas pasakė, kad Saugumo tarnyba nesitiki, jog pasibaigus 90-ies dienų terminui V. Janukovyčius kirs Rusijos sieną, tačiau patikino kad jie „pasirengę viskam“.

„Mes viskam pasirengę. Net ir tam, kad jis turėjo atvykti į rinkimų apygardą ir balsuoti už vieną iš kandidatų. Juk jis sako, kad yra pas savo bičiulį Rostove prie Dono, reiškia, galėjo tai padaryti. Mes laukiame, bet jis neatvažiuos“, – įsitikinęs V. Jahunas.

Kaip yra žinoma, paskelbta tarptautinė V. Janukovyčiaus paieška.

Balandžio 18 d. Rusijos Federacijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Rusijos Federacija turi teikti apsaugą V. Janukovyčiui, nes jo gyvybei gresia pavojus, ir kad jam leidžiama visiškai laisvai gyventi Rusijos teritorijoje.