Ukrainos prezidento V. Janukovyčiaus darbo vizito į Maskvą rezultatams aptarti skirta spaudos konferencija neįvyks. Apie tai savo „Twitter“ paskyroje pranešė radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausias redaktorius Aleksejus Venediktovas.

„V. Janukovyčiaus atstovai paprašė Kremliaus nerengti prezidentų spaudos konferencijos apie šiandien pasirašytus Rusijos ir Ukrainos dokumentus“, - pranešė jis.

„Apie Ukrainą Rusijos prezidentas atsakys gruodžio 19 dienos spaudos konferencijoje, o V. Janukovyčius – Kijeve“, - pridūrė A. Venediktovas.

Nenori išleisti V. Janukovyčiaus į Maskvą

Antradienio rytą Euromaidano aktyvistai surengė protesto akciją Boryspolio kelyje, kuriuo į Boryspolio oro uostą turi važiuoti Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus kortežas, skelbia opozicinės partijos „Tėvynė“ atstovai, informuoja newsru.ua.

„Beveik du šimtai Maidano aktyvistų surengė protesto akciją ant Boryspolio kelio, kuriuo šalies prezidentas Janukovyčius vyks į oro uostą, iš kur ketina skristi į Maskvą. Aktyvistai stovi ant kelio ties posūkiu į Boryspilio oro uostą“, - teigiama partijos pranešime spaudai.

Priminsime, jog antradienį Ukrainos prezidentas ketina susitikti su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu – vyks ir Ukrainos bei Rusijos tarpvalstybinės komisijos posėdis.

Ukrainos ministras pirmininkas Nikolajus Azarovas pareiškė manąs, jog antradienį prezidentams pavyks susitarti dėl dujų kainos.

Valdžios atstovai skelbia, jog pasirašymas dokumentų, nutiesiančių kelią Ukrainos narystei Muitų sąjungoje, antradienį neplanuojamas.

Tačiau Ukrainos opozicija nuogąstauja, jog V. Janukovyčius Maskvoje gali pasirašyti ir tokius susitarimus.