Be prabangios „Mežigorjė“ rezidencijos, V. Janukovyčiui priklausė ir „Tantalit“ pastatas 11­-A Voloska gatvėje Kijeve. Kompanija „Tantalit“ buvo siejama su V. Janukovyčiumi ir jo šeima, spėjama, kad jis ir buvo tikrasis jos savininkas. Pastato apsaugos viršininkas buvo Igoris Šyška, kuris taip pat ėjo V. Janukovyčiaus kompanijos „Dom lesnika“, tvarkiusios jo medžioklės ūkį, direktoriaus pareigas. Pirmojo XXI a. dešimtmečio pradžioje pastate buvo įsikūrusios Donecko verslininko Serhijaus Momoto kompanijos. Jo žmonai Zalinai priklausė bendrovė „Azgard“, valdžiusi verslo centrą „Voloskyj“. Bendrovė „Azgard“ taip pat nuomojo patalpas labdaros fondui „Doroga buduščego“ („Kelias į ateitį“), kuris priklausė V. Janukovyčiaus meilužei. 
2010 m. Kijevo miesto tarybos sprendimu „Azgard“ įsigijo  nuosavybės teises į žemę, ant kurios pastatytas „Tantalit“ pastatas. 2011 m. teismo nutarimu teisė į nuosavybę buvo panaikinta, bet 2013 m. verslo centras „Voloskij“ gavo leidimą sudaryti sklypo, dėl kurio kilo ginčų, plėtros planą. Iš įrašų matyti, kad ši bendrovė priklausė Nataljai Trofimčuk, kuri dirbo kompanijoje „Tantalit“. Ieškovai nagrinėja „Tantalit“ ir „Doroga buduščego“ dokumentus. Pastate nebeliko nė vieno šių bendrovių darbuotojo. 
 
Gražiai rekonstruotas, šviesiai geltonai nudažytas penkių aukštų pastatas su masyviais granito laiptais išsiskiria iš kitų pastatų Kijevo centre, netoli nuo Nepriklausomybės aikštės esančioje Ševčenkos alėjoje. Šis nekilnojamasis turtas kažkada priklausė bankui „Prominvestbank“, kuris taip gražiai pastatą restauravo, kad dėl teisės į jo nuosavybę buvo ginčijamasi ne viename teisme Ukrainoje ir užsienyje. Vienas iš naujausių puslapių tamsioje pastato istorijoje –2008 m. vasara, kai buvęs „Prominvestbank“ valdybos pirmininkas Volodymyras Matvijenka sumokėjo 13,8 mln. grivinų (7,21 mln. Lt.) už savo banko pastatą. Tų metų vasara ir ruduo bankui buvo labai sunkus metas, spalio mėn. jo laikiną kontrolę perėmė Nacionalinis bankas. Lapkričio pradžioje į banką investavo kompanija „Slav AG“ (per savo antrinę įmonę „Singus LLC“), kuri priklausė Andrijui ir Serhijui Kliujevams. Apytikriai tuo pat metu V. Matvijenka atidavė pastatą dykai asmeniui, kuris teismo sprendime dėl pastato perdavimo neįvardijamas. 
Praėjus pusmečiui, šis naujasis neįvardytasis savininkas atidavė pastatą – vėlgi dykai – kompanijai „Abanico Limited“, įsikūrusiai Panamoje. Po to buvo sudarytos dar dvi sutartys ir galiausiai nekilnojamasis turtas atsidūrė Panamos kompanijos „Banberry Assets SA“ rankose. „Abanico Limited“ bergždžiai mėgino anuliuoti paskutinius du perdavimus. Bankui taip pat nepavyko atgauti teisės į nuosavybę, nors sutartis tarp banko ir buvusio valdybos nario V. Mavijenkos buvo anuliuota. Tad teisės į pastato nuosavybę klausimas taip ir liko neaiškus.
Pastato istoriją žino Pavlo Litovčenka, buvęs „Tantalit“ direktorius. Jis taip pat pažįsta tikruosius „Banberry Assets“ savininkus, galutinius pastato gavėjus. Mokėjimo sutartyje, datuotoje 2011 m. spalio 24 d., nurodyta, kad P. Litovčenka gavo 1 tūkst. eurų (apytikriai 3500 Lt.) grynais ir iš jų išleido 750 eurų (apytikriai 2600 Lt.) oficialių dokumentų tvarkymui.
Ševčenkos alėjoje esantis pastatas stovėjo ant bendrojo naudojimo žemės sklypo iki 2013 m. spalio mėn. Tuo metu Miesto taryba pakeitė sklypo paskirtį ir suteikė kompanijai „Lessor Group“ leidimą sudaryti sklypo plėtros planą. Taryba leido „Lessor Group“ nuomotis žemę. Kompanijos bendrasavininkė yra bendrovė „Banberry Assets“, o kompanijos direktorius Jurijus Pedko taip pat eina ir technologijos vadovo pareigas V. Janukovyčiui priklausančioje „Tantalit“.
Kijevo gyventojai jau seniai domėjosi, kas vykdė prieštaringai vertinamos sraigtasparnių kilimo ir tūpimo aikštelės statybą. Oficiali statytoja – kompanija „Amadeus Co.“, priklausanti britų bendrovei „Fineroad Business LLP“ ir Kijevo gyventojui Oleksandrui Chomiakui.
Tačiau „YanukovychLeaks“ gauti dokumentai parodo, kas tikrasis „Tantalit“ savininkas.
„Tantalit“ kontroliavo bendrovę „Amadeus Co.“ nuo pat jos sukūrimo. Dokumentai parodo, kad „Tantalit“ sumokėjo už įmonės registravimą, o „Tantalit“ direktoriaus pavaduotojas Dmytro Sidliarenka gavo įmoką grynaisiais (300 tūkst. HR – 39,9 tūkst. Lt.) kaip „Amadeus“ pradinį kapitalą. „Tantalit“ vadovai taip pat patvirtino sutartis su kai kuriais rangovais. Pavyzdžiui, dokumentai nurodo, jog statybos kompanijos AVK direktorius pateikė ataskaitą „Tantalit“ ir „Amadeus“ vadovams dėl 30 mln. grivinų (apytikriai 9,4 mln. Lt) išmokėjimo pagrindiniam rangovui – kompanijai „Osnova-Solsif“. Pavlo Litovčenka, „Tantalit“ direktorius, pasirašė ir patvirtino šio mokėjimo sutartį.
Oficialus „Amadeus“ bendrasavininkis ir direktorius O. Chomiakas taip pat dirbo kompanijose „Tantalit“ bei AVK ir dažnai lankydavosi biure Voloska gatvėje. Mežigorjės bylose yra daugybė pranešimų apie tai, kad jis važinėdavosi po miestą savo „Honda Civic“ automobiliu ir reikalaudavo padengti išlaidas už kurą.
Modernus stiklinis pastatas Parkova gatvėje yra ne tik sraigtasparnių kilimo ir leidimosi aikštelė. Jame taip pat įsikūręs didžiausias Ukrainos duomenų centras „Parkovyj“, kuris priklauso kompanijai „Ante Mediam“.  Ją 2011 m. įsteigė bendrovė „Amadeus Co.“ ir Donecke gimęs Vitalijus Filatovas. Vėliau kompaniją „Amadeus“ pakeitė Kipre įkurta „DB Venture Investments“, o į savininkų sąrašą pateko ir IT kompanija „Top Systems“, priklausanti Denisui Burdukui. Nepaisant fakto, kad kompanijai „Amadeus“ oficialiai sraigtasparnių aikštelė nebepriklausė, „Tantalit“ vadovai ir toliau laikė ją savo nuosavybe. Į „Tantalit“ turto aprašą, datuotą 2013 m. gruodžio 19 d., įtrauktos visos šios kompanijos, kartu su „Cloud Technologies LTD“ („Chmarni Technologii“).
„Amadeus“ technologijų direktorius Antonas Ozadovskis atsisakė suteikti O. Chomiako kontaktus ir nepateikė komentarų dėl to, kam priklauso minėtos kompanijos.
Verslo centras „Zachidnyj“ yra Kijevo Solomensko rajone, toli nuo miesto centro. Dviejų aukštų pastatą juosia tvora, teritorija stebima vaizdo kamerų, ją saugo apsaugininkai.
Nuo 2008 m. verslo centre „Zachidnyj“ įsikūrusi statybų bendrovė AVK. Ši bendrovė, taip pat ir šiek tiek vėliau į centrą įsikėlusi architektūros bei statybų įmonė „Inteb“ buvo „Tantalit“ statybų atšakos. Jos figūravo kaip rangovės visose sutartyse dėl buvusio Ukrainos prezidento V. Janukovyčiaus Mežigorjės rezidencijos ir medžioklės dvaro Sucholučjos statybos. 
AVK direktorius, Donecke gimęs Mykola Hončarovas, taip pat yra ir „Inteb“ savininkas. Jis taip pat yra ir oficialus bendrasavininkis kitų kompanijų, siejamų su V. Janukovyčiumi ir jo šeima.
Biurų pastatą saugojo „Dellit“, kuri, sprendžiant iš „Tantalit“ mokėjimo kvitų už uniformas „Zahidnyj“ verslo centro apsaugininkams, taip pat priklauso V. Janukovyčiui. Siekdama geriau administruoti verslo centrą, 2011 m. kompanija „Tantalit“ įsteigė atskirą įmonę, biurų centrą „Zachidnyj“. Ji priklauso Irynai Skrypnyk ir Vitalijui Jarmolenkai – dviem buvusiems AVK darbuotojams.
Nors AVK ir „Inteb“ buvo uždarytos, jų biurai naudojami kaip kompanijos „Delikates“ registracijos adresas. Kompanija „Delikates“ stato spa centrą „Amber Magic“ Petrovska alėjoje, netoli nuo sraigtasparnių aikštelės.
Kompanijos direktorius Hlibas Vakunovas nuo seno buvo susijęs su AVK. Remiantis, pvz.,  sutartimi, pasirašyta 2010 m. gruodžio mėn., jis gavo 2,7 tūkst. dolerių (apytikriai 6,7 tūkst. Lt.) už „techninę grindinio akmenų klojimo priežiūrą“.
2011 m. jis pakilo karjeros laiptais ir tapo vykdančiuoju antrinės kompanijos „Infrastructural Projects“ direktoriumi ir prižiūrėjo konkursus dėl vaikų ligoninės Kijeve statybos. 
 
Pokalbyje telefonu H. Vakunovas patvirtino, kad vykdė daug AVK įpareigojimų, tačiau atsisakė komentuoti savo ryšį su „Delikates“, nurodęs, jog tai komercinė paslaptis.