Paskui V. Janukovyčių į Rusiją pabėgo dar viena jo „draugė“ – Jelena Berezovskaja, rašo tsn.ua.

Tai, kad V. Janukovyčius jau ilgą laiką negyveno su savo teisėta žmona ir dviejų sūnų – Viktoro ir Aleksandro – motina Liudmila, ukrainiečiai sužinojo tik šį pavasarį.

Liudmila Janukovič pastaraisiais metais gyveno viena Donecke, tačiau savo vyru niekada nesiskundė. Priešingai, moteris visada jį gynė ir tikino, kad per šventes vyras niekad nepamiršdavo jos pasveikinti telefonu. Vis dėlto, pastaruoju metu nė karto sutuoktiniai nepasirodė drauge.

Kijeve V. Janukovyčių buvo galima išvysti su jo paslaptinga favorite Jelena Berezovskaja. Iki V. Janukovyčiaus „karūnavimo“ J. Berezovskaja kaip įmanydama kritikavo Viktoro Juščenkos valdžią.

Viktoras Janukovyčius
Kai tik V. Janukovyčius atėjo į valdžią, 22 metų moteris ėmė vadovauti labdaros organizacijai „Už stačiatikišką Ukrainą“. Jaunoji dama nesigėdydama švaistėsi pinigais.

Tik štai jos turtų šaltinis – didelė ir sunkiai atskleidžiama paslaptis. J. Berezovskaja tik kartą prasitarė apie V. Janukovyčių, esą, su juo jie tik dalinasi ta pačia informacija. Nenuostabu, kad pabėgus diktatoriui jaunoji pasija metė viską ir spruko paskui charizmatiškąjį lyderį į Rusiją.

Pabėgus V. Janukovyčiui dingo dar viena jo asmeninio gyvenimo paslaptis – jo meilužė Liubov Poležai, gyvenusi su juo „Mežigorjės“ rezidencijoje. Iš patarnautojų ji iškilo iki neoficialios pirmosios šalies damos, atidarė prabangų grožio saloną.

Įdomiausia tai, kad moters tėvai net neįtarė apie neteisėtą dukters meilės ryšį. Meilužė kartu su V. Janukovyčiumi sėkmingai paliko „Mežigorję“.

Netekusi maitintojo Donecko rezidenciją paliko ir teisėta V. Janukovyčiaus žmona Liudmila.

Buvusio Ukrainos prezidento gyvenime būta ir daugiau įtakingų moterų. Ypatingą vietą jame užėmė liaudies deputatė Ina Bogoslovskaja. Tik jai buvo leidžiama viešai įžeisti V. Janukovyčių ir toliau naudotis jo pasitikėjimu. Kita liaudies deputatė – Ana German – ir šiandien atsidavusi V. Janukovyčiui.

Ji buvusiam šalies lyderiui draugiją palaikė dažniau nei bet kuri kita moteris. Ir dažniau nei bet kuris kitas vyras bandydavo jį išsukti po daugybės kazusų. A. German buvo V. Janukovyčiaus patarėja. Tolimais 2012 metais būtent ji keistu būdu išprognozavo, kad Ukrainą užpuls priešas.