Žurnalistai išsiaiškino, kad „Janukovyčiaus vilos“ teritorijoje yra keletas gyvenamųjų statinių: pati vila, kotedžas ant jūros kranto, „žvejo namelis“ bei ūkiniai pastatai. Remonto darbai vyksta visoje teritorijoje.

Nors į patį vilos pastatą žurnalistai nebuvo įleisti, per langus jiems pavyko įžiūrėti, jog pačiame „Arbatos namelyje“ remontas pačiame įkarštyje – išmontuota ventiliacija, salėse stovi kilnojamos kopėčios. Parketo pakloti dar nespėjo, kaip ir baigti tvarkyti pakabinamų lubų.

Šalia „Arbatos namelio“ pastato sudėtos statybinės medžiagos. Remonto darbai vyko ir garsiajame baseine, kuris matomas visose „Arbatos namelio“ nuotraukose.

Baseinas išklotas plėvele, nuimta dalis plytelių.

Priminsime, kad liaudyje „Arbatos nameliu“ arba „Jaunukovyčiaus vila“ vadinamas pastatas buvo pastatytas Otradne vietoj senos „Magarč“ instituto ampelografinės kolekcijos.

Šio sklypo Žemės ūkio akademijos prezidiumas savanoriškai atsisakė.

2003 metais Krymo vyriausybė 49 metams jį išnuomojo „Tarpregioninei pramonės sąjungai“, tuomet dar dešinei Viktoro Janukovyčiaus rankai ir Krymo kuratoriui Antonui Prigodskiui.

2008 metais Krymo vyriausybė patenkino „Tarpregioninės pramonės sąjungos“ prašymą nutraukti abiejų sklypų, kurių bendras plotas siekia 2,05 hektaro, nuomos sutartį ir perdavė juos bendrovei „Pansionat semeinovo tipa“.

Šios bendrovės steigėjai – prezidento V. Janukovyčiaus sūnui artimos struktūros. Pats jis savo sąsajas su „Arbatos nameliu“ neigė, tačiau 2012 metais Masandovo kaimo taryba priėmė sprendimą suteikti žemės sklypą A. Janukovyčiui tuo adresu, kuris sutampa su „Arbatos namelio“.

Daugiau nuotraukų vilos nuotraukų galite pažiūrėti investigator.org.ua žurnalistų parengtame straipsnyje.

DELFI primena, kad Kryme, Ajos kyšulyje, V. Janukovyčiaus sūnus Aleksandras statėsi dar vieną vilą. Prabangus pastatas kilo pačiame draustinio viduryje – vietoje reliktinio miško, kur anksčiau augo retų rūšių pušys ir kadagiai, rašo glavcom.ua.

Tačiau didžiausio susidomėjimo ir ukrainiečių pasipiktinimo sulaukė vilos, iš kurios pabėgo buvęs Ukrainos prezidentas, prabanga.

Lankytojai teritorijoje pamatė ne tik išpuoselėtą, įmantriomis skulptūromis apstatytą parką, bet ir zoologijos sodą, futbolo aikštę, golfo lauką, tvenkinius, laivą, degalinę, garažą su automobilių kolekcija. Viduje – auksu tviskanti prabanga ir neįsivaizduojamus pinigus kainavęs interjeras.