Vakare pranešta, kad įvykio metu žuvo vienas jūreivis, kito dingusio vis dar ieškoma. „Likviduojant uždūminimo židinį žuvo vienas Šiaurės laivyno kariškis. Laivo gyvybingumo palaikymo tarnybos karininko paieškos tebevykdomos“, – sakoma laivyno pranešime. Minimas karininkas dingo, kai nusigavo į suvirinimo darbų vietą, mėgindamas padėti evakuoti darbininkus.

2017 metų vasarį laivas buvo atplukdytas remonto darbams į Severemorską – prieš tai jis dalyvavo karinėje operacijoje Viduržemio jūroje prieš Sirijos kovotojus.

„Dviem kariškiams, nuo pirmųjų minučių dalyvavusiems lokalizuojant dūmų [židinį] ir patyrusiems kvėpavimo takų traumų, suteikta medicininė pagalba. Pavojaus jų gyvybei nėra“, – nurodoma pranešime.

Anksčiau informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad lėktuvnešyje „Admiral Kuznecov“, kuris šiuo metu remontuojamas laivų statykloje „Zviozdočka“, ketvirtadienį kilo gaisras. „Pirminiais duomenimis, gaisras kilo vykdant remonto darbus pirmajame mašinų skyriuje antrajame denyje“, – sakė šaltinis.

Laivų statyklos spaudos centras patvirtino, kad laivo pirmojo mašinų skyriaus triume vykdant darbus su ugnimi kilo gaisras.

„Darbininkai evakuoti. Šiuo metu ugniagesiai likviduoja gaisrą“, – sakoma pranešime.

Anksčiau skelbta apie šešis nukentėjusius žmones.

Pašnekovas pridūrė, kad per incidentą nukentėjo vienas žmogus. Vėliau, kaip skelbia TASS, remdamasis šaltiniu, gauta informacijos apie tris nukentėjusius. Tokį patį skaičių įvardija ir „RIA Novosti“. Naujienų agentūrų duomenimis, gaisras kilo atliekant suvirinimo darbus. Šiaurės flotilės atstovai spaudai pažadėjo daugiau informacijos suteikti vėliau.

Agentūros teigimu, iš gaisro vietos kyla tiršti juodi dūmai.
Kaip TASS žurnalistams sakė ekstremalių tarnybų atstovai, gaisras įvardijamas kaip antro – padidinto pavojaus – lygio.


„RIA Novosti“ tvirtina, kad informacija apie gaisrą gauta 10.16 val. vietos laiku, malšinti liepsnų išsiųsti aštuoni gaisrininkų ekipažai.

Su situacija susipažinęs šaltinis „Interfax“ sakė, kad gaisras išplitęs 600 kv. m plote, kyla labai tiršti dūmai.

Liepsnos apėmė jau visą lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ mašinų skyrių, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė informuotas šaltinis.

„Patikslintais duomenimis, dega kabeliai“, – nurodė jis.

„Pirminiais duomenimis, gaisras kilo vykdant remonto darbus pirmame mašinų skyriuje antrajame denyje“, – „Interfax“ sakė apie gaisrą pranešęs šaltinis.


Valstybinė naujienų agentūra TASS citavo laivų statyklos atstovą, sakiusį, kad buvo evakuoti 400 lėktuvnešyje buvusių žmonių.

Tuo metu Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Murmansko srities skyriaus vyriausioji valdyba atsisako komentuoti situaciją.

Lėktuvnešis Murmanske remontuojamas jau daugiau kaip dvejus metus. Per 2018 metų spalio 30-ąją įvykusį incidentą mėginant išplukdyti „Admiral Kuznecov“ iš plaukiojančio doko šis netikėtai nuskendo. Per šį incidentą vienas žmogus dingo, o dar keturi buvo sužeisti.

„Admiral Kuznecov“, nuleistą į vandenį 1985 metais, buvo ištikusi virtinė techninių problemų.

Prieš trejus metus jis buvo pastebėtas leidžiantis tirštus juodus dūmus, kai plaukė per Lamanšo sąsiaurį. Vienintelis Rusijos turimas lėktuvnešis 2017 metų vasarį grįžo į savo bazę Severomorsko uoste po misijos Viduržemio jūroje, kur jo aviacijos grupė vykdė bombardavimus ir kitas užduotis pilietinio karo apimtoje Sirijoje, remdamas Maskvos sąjungininko prezidento Basharo al Assado pajėgas. Per tą misiją jis prarado du savo lėktuvus.

Praėjusių metų spalio pabaigoje Murmansko uostamiestyje mėginant išplukdyti lėktuvnešį iš plaukiojančio doko ir perkelti į kitą remonto įmonę tame pačiame uoste, dėl nežinomų priežasčių įvyko avarija, kurios metu milžiniškas 80 tūkst. tonų keliamosios galios dokas nuskendo.

Be to, nuvirto abu doko kranai, o vienas iš jų užgriuvo ant lėktuvnešio denio, pramušė jo borte 4x5 metrų skylę ir liko įstrigęs.