„Žingsniai, kuriuos žengia Rusija, ir bombardavimo kampanija Sirijoje yra niekaip nepriimtini Turkijai ... Deja, Rusija daro rimtą klaidą“, – sakė R.T.Erdoganas spaudos konferencijoje Stambulo oro uoste, prieš išvykdamas vizito į Prancūziją.

Atsižvelgiant į draugiškus Maskvos santykius su Turkija, Rusijos veiksmai Sirijoje „kelia nerimą“, sakė R.T.Erdoganas, kuris taip pat perspėjo, kad jie „izoliuos Rusiją regione“.

Rusija ir Turkija seniai nesutaria dėl krizės Sirijoje; Maskva iškilo kaip svarbus B.al Assado tarptautinis palaikytojas, o Ankara ragina jį nušalinti ir laiko tai vieninteliu konflikto sprendimu.

Dėl Sirijos reikia „karinių pastangų“ ir derybų

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pareiškė, kad Sirijoje reikia „karinių pastangų“, bet jų nepakaks siekiant užbaigti ketverius metus trunkantį kraujo liejimą šioje karo draskomoje šalyje.

Duodama interviu visuomeniniam transliuotojui „Deutschlandradio“ A.Merkel paragino surengti derybas su visomis konflikto šalimis.

„Dėl Sirijos esu sakiusi, kad mums reikės karinių pastangų, bet karinės pastangos neatneš sprendimo, – sakė ji. – Mums reikia politinio proceso, kuriam sunku prasidėti“.

Vokietijos lyderė pakartojo raginimą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui įsitraukti į bet kokias taikos derybas konfliktui užbaigti ir pažymėjo, kad jo atstovai dalyvavo keliuose Jungtinių Tautų (JT) vadovaujamų derybų ratuose Ženevoje.

„Negalima sakyti, jog mes nematome, kokie baisūs dalykai dedasi – ką Assadas yra padaręs ir tebedaro su statinių bombomis prieš savo paties žmones“, – sakė ji.

Rusijos nesėkmė Sirijoje „sunaikintų“ Artimuosius Rytus

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas mano, kad Rusijos karinės intervencijos į jo šalies pilietinį karą sėkmė yra gyvybiškai svarbi visiems Artimiesiems Rytams.

„Rusijos, Sirijos, Irako ir Irano aljansui privalo pasisekti, nes kitaip visas regionas bus sunaikintas“, – sakė jis interviu, kurį sekmadienį transliavo Irano valstybinė televizija.

Per parą Rusija Sirijoje įvykdė 20 oro antskrydžių

Per pastarąją parą Rusijos kariniai lėktuvai smogė dešimčiai „Islamo valstybės“ (IS) teroristų objektų Sirijoje, skelbia „Deutsche Welle“. Tuo metu Maskva toliau atmeta bet kokią kritiką dėl vykdomų oro antskrydžių Sirijoje, nors aktyvistai praneša apie naujas civilių aukas.

„Per pastarąsias 24 valandas „SU-34“, „SU-24M“ ir „SU-25“ lėktuvai įvykdė dvi dešimtis oro antskrydžių. Sunaikinta dešimt IS banditų grupuotės infrastruktūros objektų“, - sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime. Pareigūnai taip pat pridūrė, kad Rusija ketina plėsti bombardavimą.

Savo pranešime ministerija nurodo, kad smogta teroristų treniruočių bazei, taip pat savižudžių sprogdintojų dėvimų diržų gamyklai. „Mūsų oro antskrydžiai prieš IS taikinius sutrikdė jų valdymo sistemą, teroristinės organizacijos tiekimo ir aprūpinimo liniją ir padarė daug žalos infrastruktūrai, naudojamai ruošiantis vykdyti teroristinius aktus“, - skelbia Rusijos gynybos ministerija.

Tačiau aktyvistai Sirijoje tvirtina, kad per antpuolius centrinėje Homso provincijos dalyje žuvo mažiausiai du vaikai ir vyras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4804)