"Kartas nuo karto sionistinio režimo lyderiai grasina Iranui karine ataka", - sakė A.Khamenei tiesiogiai per televiziją transliuotoje kalboje iš šventojo Mašhado miesto šalies šiaurės rytuose.

"Jie turi žinoti, jeigu jie padarys tokią skaudžią klaidą, Islamo Respublika sunaikins tel Avivą ir Haifą", - pabrėžė jis.

Kalbama, kad Iranas turi balistinių raketų, galinčių pasiekti Izraelį. Be kita ko, Teheranas palaiko glaudžius ryšius su Izraelio priešais regione, tarp jų ir "Hezbollah" Libane, ir radikaliaisiais Palestinos kovotojais islamistų valdomame Gazos Ruože.

A.Khamenei kalboje sunku įžvelgti kokių nors ženklų apie švelnesnį Teherano požiūrį į konfrontaciją su Vakarais dėl ginčijamos urano sodrinimo programos.

Neatmesdamas karinio smūgio Iranui galimybės, Izraelis, būdamas vienintele Artimuosiuose Rytuose branduoline galybe, nors to oficialiai nėra paskelbęs, įtaria, kad Teheranas siekia apsirūpinti atominiais ginklais; panašių nuogąstavimų turi ir Jungtinės Amerikos Valstijos bei kitos Vakarų valstybės.

Vašingtonas taip pat neatsisako karinio varianto, bet primygtinai siūlo diplomatinį sprendimą vietoj branduolinės priešpriešos.

JAV prezidentas Barackas Obama lankydamasis trečiadienį Izraelyje pasakė, kad žydų valstybė neturėtų atsisakyti savo teisės priešintis Irano keliamai branduolinei grėsmei Jungtinėms Valstijoms, kurios stengiasi sušvelninti savo nerimastavimą dėl įsipareigojimų žydų valstybei.