Pacientas – 44 metų amžiaus Kinijos pilietis – Filipinuose mirė šį sekmadienį. Pasak šalies sveikatos ministro Francisco Duque, vyras buvo izoliuotas ligoninėje sausio 25 dieną.

Kinijos pilietis buvo 38 metų amžiaus kinės, kuri tapo pirmuoju koronavirusu užsikrėtusiu žmogumi Filipinuose, draugas.

"Pacientui gydantis ligoninėje, jam prasidėjo sunkus plaučių uždegimas. Paskutinėmis savo gyvenimo dienomis pacientas buvo stabilios būklės ir rodė sveikimo ženklus, tačiau jo būklė paskutinę parą pablogėjo ir ligonis mirė" - teigė Filipinų sveikatos ministras.

Iš Uhano per Honkongą į Filipinus Kinijos piliečių pora atvyko sausio 21 dieną. Kol kas jie yra vieninteliai patvirtinti užsikrėtusiųjų koronavirusu atvejai Filipinuose.

Ketvirtadienį Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė pasaulinę ekstremalią situaciją dėl koronaviruso protrūkio.

Sekmadienį Kinijoje smarkiai išaugo koronaviruso aukų skaičius. Remiantis oficialiais duomenimis, aukų skaičius nuo šeštadienį užfiksuotų 259 per parą šoktelėjo iki 304.

Šiuo metu, anot Kinijos valstybinės žiniasklaidos, šalyje yra 14 tūkst. 380 žmonių, užsikrėtusių virusu. Dauguma naujų užsikrėtusiųjų yra centrinėje Hubėjaus provincijoje, kurioje virusas pradėjo plisti praėjusių metų gruodį.

Nepaisant kelionių draudimų, karantinų dešimtyse miestų ir kitų griežtų priemonių, virusas Kinijoje toliau plinta. Mokyklos, gamyklos ir įvairūs biurai visoje Kinijoje ir toliau liks uždaryti, nors šalyje jau baigėsi tradicinė savaitės trukmės Naujųjų metų šventė.

Koronavirusu jau užsikrėtė daugiau nei šimtas žmonių keliolikoje pasaulio valstybių.

Skrydžius į ir iš žemyninės Kinijos jau atšaukė „Air Canada“, „Lufthansa“, „British Airways“, „Turkish Airlines“, „United Airlines“, „American Airlines“, KLM, „Air France“, „Qantas“, „Delta“ bei kitos oro linijos.

Į Uhano miestą, kuriame prasidėjo viruso protrūkis, savo piliečiams evakuoti lėktuvus išsiuntė Vokietija, Turkija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Indonezija ir kitos valstybės.