Internete pasipylė vaizdai, kaip į vakarus nuo Belgorodo, pasienyje, Graivorono miesto rajone, keliais rieda tankai su Ukrainos vėliavomis ir šarvuočiai, o vietos rusų pasienio postai dega.

„Štai, žiūrėkite, užėjome beveik be pasipriešinimo. [...] Net nebandė atsišaudyti, vienas bandė pasirodyti didvyriu. Judame toliau, draugai, vaduoti musiškių iš nusikalstamo režimo“, – sako balsas už kadro viename iš įrašų.

Belgorodo srities valdžia skubiai sušaukė pasitarimą ir puolė raminti vietos gyventojus, neva tai tik informacinė ukrainiečių ataka. Bet vėliau pasirodė pranešimų, kad rusų savanorių pajėgos iš Ukrainos pusės jau įžengė į rajono centrą Graivorone.

Tai jau ne pirmas rusų partizanų reidas į Belgorodo sritį. Tik iki šiol jie tai dažniausiai darydavo naktimis ir labai nedidelėmis grupėmis. Dabar vietos rusai tikrai sunerimo.

„Taigi, įsėdau į mašiną, užsivedžiau, įjungiau radiją ir a***nau. Klausykite, ką sako: Belgorodas bus laisvas. Kartoju. Belgorodo gyventojai, raginame jus nedelsiant evakuotis, pasilikti mieste pavojinga. Belgorodas bus laisvas [radijo garso įrašas, – red. past.], – girdisi viename iš internete plintančių vaizdo įrašų.

Per kitą radijo stotį Belgorodo gyventojams liepė užsiklijuoti langus – gal todėl, kad netoli miesto yra viena iš rusų branduolinių ginklų saugyklų.

Rusų valdžia tvirtina, neva Ukrainos „sabotažo grupė“ peržengė sieną ir pareiškė, kad ėmėsi priemonių prieš juos.

Visą LNK reportažą galite žiūrėti čia: