Vienas iš dviejų tarėjų, dalyvaujančių procese kartu su trimis teisėjais profesionalais, blogai pasijuto, prokurorui pradėjus dėstyti baigiamuosius argumentus. Vyrui, kurio pavardė nebuvo paskelbta, pagalbą suteikė paramedikai, tuomet jis buvo išvežtas į ligoninę. Teismas vėliau pranešė, kad tarėjo gyvybei pavojus negresia.

Kopenhagos apeliacinio teismo pareigūnai paskelbė teismo pertrauką, bet nenurodė, kada įvyks kitas posėdis. P. Madsenas yra apskundęs savo įkalinimo iki gyvos galvos bausmę už švedų reporterės Kim Wall nužudymą.

P. Madsenas, kuris vilkėjo tamsų sportinį švarką, juodus marškinėlius ir pilkas kelnes, tyliai klausėsi baigiamųjų argumentų, kaltintojui reikalaujant įkalinimo iki gyvos galvos ir tvirtinant, kad nusikaltimo motyvas buvo seksualinis, o pats nusikaltimas buvo suplanuotas.

Danijoje įkalinimas iki gyvos galvos praktiškai reiškia vidutiniškai 16 įkalinimo metų, tačiau prireikus kalinimas pratęsiamas. P. Madsenas nori fiksuotos trukmės įkalinimo bausmės.

Kaltintojas Kristianas Kirkas pavadino P. Madseno veiksmus niekingais ir sakė, kad jis turėjo „sadistinių fantazijų“, domėjosi įrašais, kuriuose matyti, kaip moterys kankinamos ir nužudomos. Tikėtina, kad jis taip pat nufilmavo K. Wall nužudymą.

Pasak K. Kirko, P. Madseno kompiuteryje buvo rasta tokių įrašų, kuriuos padarė ne pats kaltinamasis.

Jokių K. Wall nužudymo įrašų nebuvo rasta.

Kaltintojas teigė, kad ant sukapoto K. Wall kūno dalių buvo daug durtinių žaizdų, taip pat ir genitalijų srityje, o P. Madseno apatiniuose rasta spermos.

Prokuroras taip pat tvirtino, kad P. Madsenas buvo pasiėmęs įrankių, kurių paprastai neimdavo į pasiplaukiojimus.

M. Madsenas neigia nužudęs K. Wall ir tvirtina, kad ji žuvo per nelaimingą atsitikimą jo povandeniniame laive 2017-ųjų rugpjūtį, tačiau paties nuosprendžio neskundė. Jis prisipažino išmetęs aukos kūno dalis į Baltijos jūrą.

K. Wall mirties priežastis taip ir nebuvo išaiškinta.

Balandžio 25 dieną Kopenhagos teismas pripažino P. Madseną kaltu dėl nužudymo, lytinio smurto ir aukos palaikų supjaustymo. Teismas vienbalsiai nusprendė, kad 47 metų P. Madsenas įviliojo 30 metų K. Wall į savo laivą pažadėjęs jai duoti interviu.