Skelbiama, kad mergaitė, kurios vardas neskelbiamas, buvo nuteista pagal šariato teisę, nes pati prisipažino nusikaltusi. Šešiolikmetę pareigūnams apskundė jos pačios šeima – esą mergina liepą mylėjosi su 29 metų vyru.

Vyrui už kūniškas aistras sekmadienį teismas skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismo pareigūnai sako, jog mergina gali atsisakyti viešo plakimo rykštėmis – fizinę bausmę galima pakeisti namų areštu aštuoniems mėnesiams.

Teismas nurodė, jog mergina turėtų būti nuplaukta, kai sulauks 18 metų.
„Dažniausiai nuteistosios sutinka už bausmę būti nuplaktos“, - pareiškė nenorėjęs prisistatyti teismo pareigūnas.

Vos prieš 10 mėnesių Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisarė Navi Pillay paragino Maldyvų valdžią šalyje atsisakyti viešų moterų plakimų rykštėmis už nesantuokinius lytinius santykius ar neištikimybę.

JT žmogaus teisių komisarė, lankydamasi Maldyvuose, pripažino, jog šalis daro pažangą gindama 330 tūkst. sunitų musulmonų teises, tačiau pabrėžė, jog, norint apsaugoti moteris, reikėtų pasistengtų labiau.

Sprendimą, kad auką reikia nuplakti rykštėmis, dažniausiai skiria kaimo viršiausieji, kurie eina ir vietos teisėjų pareigas.

Oficialūs šaltiniai skelbia, jog mergina buvo teisiama pagal šariato teisę, draudžiančią 13-18 metų merginoms mėgautis nesantuokiniu seksu. Kalta šešiolikmetė buvo pripažinta remiantis jos pačios prisipažinimu.

O merginos mylimasis buvo teisiamas ne pagal šariato teisę – jis tiesiog buvo pripažintas kaltu dėl lytinių santykių su nepilnamete. Maksimali bausmė už tokį nusikaltimą – 15 metų laisvės atėmimas.
Skelbiama, kad porelė mylėjosi Raos atole, maždaug 200 kilometrų į šiaurę nuo salos sostinės Malės.

Maldyvuose daugiapartinė demokratija įsigalėjo 2008 metais, tačiau vasarį, atsistatydinus pirmajam demokratiniu būdu išrinktam prezidentui Mohamedui Nasheedui, kilo nemenkų neramumų.