Anot V. Cepkalos, norint realizuoti tokį šalies prezidento neutralizavimo planą, buvo sugalvota speciali schema: pinigais prisidėti prie šio tikslo gali kiekvienas norintis.

Norima aukoti suma bus rezervuojama norinčiųjų banko sąskaitose, o į specialią sąskaitą pateks tik tada, kai A. Lukašenka atsidurs už grotų.

Pinigų už prezidento sulaikymą pervedimą, kaip tikina V. Cepkala, garantuoja Europos įstatymai.

„Labai tikiuosi, kad šį kartą mums pasiseks. Esu įsitikinęs, kad sistemos viduje yra daug teisingų, principingų žmonių, kuriems tarnystė žmonėms, tarnystė įstatymui nėra vien skambios frazės“, – pareiškė jis.

Verslininkas ir opozicionierius teigia, kad A. Lukašenka įvykdė daugybę nusikaltimų prieš žmoniją.

Per dvi akcijos dienas finansiškai prie šio tikslo prisidėti panoro 225 žmonės, o bendra suma jau siekia 126 tūkst. eurų.

V. Cepkala 2020 metais norėjo dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau nebuvo registruotas. Pradėjus tyrimą, jam teko skubiai bėgti iš šalies. Baltarusijoje kuriam laikui pasiliko jo žmona, ji dalyvavo Sviatlanos Cichanouskajos rinkimų kampanijoje, informuoja Znak.com.

Šiuo metu paskelbta V. Cepkalos tarptautinė paieška, jis apsistojęs Ukrainos teritorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)