Ukrainos valstybinė pasienio tarnyba pranešė, kad šeštadienį, vasario 22 dieną, neleido iš Donecko išskristi užsakytam lėktuvui, kuriame sėdėjo V. Janukovyčius.

„Šiandien iš Donecko oro uosto mėgino išskristi užsakytas lėktuvas be deramo pasienio dokumentų įforminimo“, - naujienų agentūrai „Interfax-Ukraina“ pranešė Valstybinės pasienio tarnybos darbuotojas Sergejus Astachovas.

Pasieniečių duomenimis, lėktuve buvo V. Janukovyčius. Anot informacijos, kai atvyko kontrolieriai, kad įformintų dokumentus, leidžiančius išskristi lėktuvui, juos pasitiko grupė ginkluotų asmenų, kurie už tai, kad lėktuvas išskristų be dokumentų, pasiūlė pinigų.

Pasieniečiams atsisakius tokio žingsnio, prie lėktuvo privažiavo du šarvuoti automobiliai. Iš lėktuvo išlipo V. Janukovyčius ir paliko oro uosto teritoriją vienu iš šių automobilių.

Kur ketino skristi V. Janukovyčius, pasieniečiams nežinoma, nes reisas nebuvo forminamas.

Pasienio tarnybos duomenimis, kituose Ukrainos pasieno postuose V. Janukovyčius nebuvo pasirodęs.

Buvęs ministras ir prokuroras pabėgo nuo pasieniečių su šūviais

Tuo tarpu pajamų ir mokesčių eksministras Aleksandras Klimenko bei buvęs generalinis prokuroras Viktoras Pšonka sugebėjo pabėgti, kai juos bandė sulaikyti pasieniečiai Donecko oro uoste, praneša Ukrainos žiniasklaida.

Kai buvę pareigūnai buvo sulaikyti, į oro uosto pastatą įsiveržė ginkluoti žmonės ir pradėjo šaudyti. Susišaudymo metu buvęs ministras ir prokuroras pasišalino nežinoma kryptimi.