Toks pasiūlymas buvo parengtas po to, kai miestelyje ant vienos kvadratinės pėdos grindinio buvo rasti 22 išspjautos kramtomosios gumos gabalėliai. Už tokį draudimą pasisakantieji teigia, jog jis turi būti įvestas dėl išlaidų, susijusių su gumos šalinimu nuo grindinio.

Tokį pasiūlymą parengė „After8“ pasivadinusi mieste veikiančių įmonių grupė, kuri ketina siekti, jog miesto valdžia įvestų tokį draudimą. Dabar ketinama atsiklausti gyventojų nuomonės.

„After8“ atstovė Carmel Blyth sakė, kad vieno sukramtytos gumos gabalėlio pašalinimas gali kainuoti iki dešimties pensų. Tenka mokėti ir už chemikalus, ir už darbą.

„Šios bjaurasties šalinimas yra misija neįmanoma. Tai brangu, užima laiko, jau nekalbant apie tai, kad tai labai nemalonu. Tai yra centrinės Milton Kinzo dalies problema, tačiau, manau, kad tai yra visos šalies problema“, – sakė ji.

Verta paminėti, kad Singapūre kramtomoji guma buvo uždrausta prieš maždaug 20 metų. Draudžiama kramtomąją gumą importuoti, ja prekiauti ar gaminti. O gumos kontrabandininkams gresia kalėjimo bausmė iki vienerių metų ir maždaug 40 Lt bauda.