Tyrimui vadovaujantis pareigūnas Tommy Broeske sakė, kad 68 metų Anne-Elisabeth Falkevik Hagen dingo spalio 31 dieną.

Jos 68 metų vyras Tomas Hagenas užima 172 vietą turtingiausių Norvegijos žmonių sąraše, nurodo žurnalas „Kapital“. T. Hageno turtas vertinamas 1,7 mlrd. kronų (174 mln. eurų), nurodo norvegų naujienų agentūra NTB.

Šiam investuotojui į nekilnojamąjį turtą priklauso 70 proc. elektros kompanijos „Elkraft“, kurią jis 1992 metais padėjo įkurti.

Policija pranešė, kad raštelyje, kuris buvo rastas poros namuose į rytus nuo Oslo, aprašoma, kas nutiks moteriai, jei nebus sumokėta reikalaujama išpirka monero kriptovaliuta.

Policija nenurodė išpirkos dydžio, bet norvegų laikraštis „Verdens Gang“ (VG) rašė, kad už moters paleidimą buvo pareikalauta 9 mln. eurų kriptovaliuta.

Pasak laikraščio, rastame raštelyje teigiama, kad A.-E. Falkevik Hagen bus nužudyta, jei į reikalą bus įtraukta policija. T. Broeske atsisakė tai komentuoti, tik nurodė, kad raštelyje pateikti „grasinimai buvo labai rimto pobūdžio“.

„Priežastis, kodėl dabar viešiname šią bylą, yra ta, kad nepaisant plataus ir išsamaus tyrimo mums reikia daugiau informacijos“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

„Neturime jokių bylos įtariamųjų“, – sakė jis ir pridūrė, kad policija tiria jau „kelios savaitės“.

Pasak T. Broeske, pagrobėjai „nusprendė bendrauti skaitmeniniu būdu, ir jokių kitokių kontaktų nebuvo“. Policija ragino šeimą nemokėti jokios išpirkos.

Pareigūnai mano, kad moteris dingo iš šeimos namų, esančių maždaug 50 km nuo Švedijos sienos. T. Broeske nurodė, kad norvegų policija tirdama šią bylą bendradarbiauja su Europolu ir Interpolu.

Tokie įvykiai yra itin reti Norvegijoje, kur nusikalstamumo lygis bendrai yra žemas.