„Bendrai tariant, gerai pasikalbėjau su“ JAV prezidentu Donaldu Trumpu, Davose vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo kuluaruose reporteriams sakė U. von der Leyen.

„Viliamės, kad per kelias savaites turėsime susitarimą, kurį kartu galėsime pasirašyti“, – teigė EK pirmininkė, pridurdama, kad į sandorį būtų įtraukiama prekyba, technologijos ir energetika.

Vykdomajai Bendrijos valdžiai vadovaujanti U. von der Leyen šiuos komentarus pateikė praėjus kelioms minutėms po to, kai D. Trumpas išvyko iš Davoso, prisiekęs skirti daugiau dėmesio Europai, kuri, jo teigimu, prekybos atžvilgiu netinkamai elgiasi su JAV.

Buvusi Vokietijos gynybos ministrė apie naują planą neatskleidė daug detalių, tačiau sakė, kad sandoris „laikysis naujo požiūrio“, kuris skirsis nuo 2017-aisiais vykdyto bandymo sudaryti transatlantinės prekybos sandorį.

„Nėra gera mintis dalyvauti kelis mėnesius trunkančiuose prekybos konfliktuose, tačiau gerai yra tai, kad kartu susėdame, deramės, randame sprendimų, apsikeičiame duomenimis ir nuomonėmis apie sąžiningumą“, – pažymėjo U. von der Leyen.