„Nenuilsdama kursiu lygybės sąjungą. Sąjungą, kurioje gali būti, kas esi, ir mylėti, ką nori – be baimės būti apkaltintas ar diskriminacijos“, – metiniame pranešime teigė U. von der Leyen.

„Todėl, kad buvimas savimi nėra tavo ideologija. Tai tavo tapatybė. Niekas negali to atimti. Noriu pasakyti visiškai aiškiai – zonos be LGBTQI yra zonos be žmogiškumo. Joms nėra vietos mūsų Sąjungoje“, – sakė EK pirmininkė.

Virtinė Lenkijos miestų pasiskelbė „zonomis be LGBT ideologijos“, o prezidentas Andrzejus Duda kovą su lygybę palygino su komunizmu dėl neva nacionalinėms Lenkijos vertybėms LGBT žmonių keliamos grėsmės.

Briuselis jau anksčiau pasmerkė tokią poziciją, tačiau U. von der Leyen buvo dar griežtesnė ir pažadėjo raginti ES valstybes nares pripažinti homoseksualių porų kitose ES šalyse įsivaikintus vaikus.

„Jei esate tėvai vienoje šalyje, esate tėvai visose šalyse“, – sakė ji.

Lydima europarlamentarų plojimų, U. von der Leyen taip pat pakartojo pažadą kovoti su rasizmu.

„Neapykanta yra neapykanta – niekas neturėtų su ja susidurti“, – teigė ji, žadėdama naudoti ES biudžeto lėšas kovai su diskriminacija darbe, būsto rinkoje ir sveikatos apsaugoje.

„Gerinsime švietimą ir gilinsime žinias apie istorines, kultūrines rasizmo priežastis. Kovosime su nesąmoningu šališkumu, kuris egzistuoja žmonėse, institucijose ir net algoritmuose. Taip pat paskirsime pirmąjį Komisijos istorijoje kovos su rasizmu koordinatorių, kad užtikrintume šios srities darbus ir dirbtume tiesiogiai su žmonėmis, pilietine visuomene ir institucijomis“, – teigė U. von der Leyen.