Trečios kategorijos stiprumo audra taip pat užtvindė namų bei nuniokojo laivų, kurie atitrūko nuo savo švartavimosi vietų. Be elektros liko daugiau kaip 27 tūkst. salų, priklausančių Didžiajai Britanijai, gyventojų. Visgi šių kurortinių salų infrastruktūra yra gana tvirta, o gyventojai yra pripratę prie ekstremalių orų.

Vėlų ketvirtadienį brigados valė kelius, o dauguma salos gyventojų skelbė internete nuotraukas, kuriose matoma ramesnė jūra ir giedresnis dangus.

„Uraganas „Nicole“ jau traukiasi, – sakė Bermudos orų tarnybos direktoriaus pavaduotojas Jamesas Dodgsonas. – Jau bando prasiskverbti ir kelis saulės spinduliai.“

Sinoptikai turėtų atšaukti įspėjimą apie atogrąžų audrą vėliau vakare.

Keliomis valandomis anksčiau 65 tūkst. Bermudoje gyvenančių žmonių galėjo trumpam atsikvėpti nuo siautėjančios audros, kai tiesia virš salų slinko jos centras, vadinamoji akis. Tačiau valdžia perspėjo gyventojus likti namuose.

Kai audros centras praslinko, vėjai vėl sustiprėjo ir išplėšė orų tarnybos radaro liuko dangtį, todėl įrenginys nebegalėjo veikti, kol liukas buvo uždarytas, nurodė sinoptikai.

Nickas Westas, gyvenantis su šeima netoli prieplaukos Sent Džordžo mieste, sakė, kad vos prieš pasitraukiant uragano centrui buvo nuplėšta didelė jo namo stogo dalis. Be to, visas jo sodas dabar atsidūrė po vandeniu.

„Kol mes visi esam saugūs, niekas daugiau nesvarbu“, – pabrėžė jis.

Praūžus „Nicole“ vyriausybės pareigūnai patikrino visus tiltus ir kitus statinius. Karališkasis Bermudos pulkas išvalė kelius nuo išrautų medžių ir kitokių nuolaužų.

Manoma, kad valymo darbai tęsis iki ankstaus penktadienio. Iki tada turėtų būti atidarytas ir salos oro uostas. Mokyklos bus uždarytos iki pirmadienio.

Uraganas susilpnėjo iki antros kategorijos ir nuslinko į Atlanto vandenyno vidurį. Ketvirtadienio vakare jis buvo nutolęs apie 410 km į šiaurės rytus nuo Bermudos, o jo nešami vėjo gūsių greitis siekė 155 km per valandą. Audra slinko į šiaurės rytus apie 33 km per val. greičiu.

Vėlų trečiadienį jis buvo pasiekęs ketvirtą stiprumo kategoriją, tačiau pernakt uraganas susilpnėjo.

Nors Bermudoje dažnai siaučia smarkios audros, „tokio stiprumo uraganas yra retas“, nurodė JAV Nacionalinis uraganų centras.

Siaučiant uraganui apie 120 vieno didžiausių salos viešbučių „Hamilton Princess & Beach Club“ svečių dėl saugumo priežasčių buvo surinkti į įstaigos šokių salę. Kol laukė audros pabaigos, jiems buvo patiekti nemokami priešpiečiai.

American Airlines“, „Air Canada“ ir kitos oro linijų bendrovės atšaukė skrydžius į šią salą. Keletas kruizinių laivų taip pat atšaukė savo keliones.