Pranešama, kad rusai skubiai atnaujina išlikusias Mariupolio filharmonijos patalpas, scenoje montuoja geležinius narvus, kuriuose, kaip teigiama, ir laikys gynėjus. Šalia patalpų taip pat kyla keletas naujų laikinų statinių, rašo UNIAN.

„Siekdami suteikti savotiško „teisėtumo“ šiai akcijai, okupantai ruošia specialiai apmokytus „liudininkus“ ir atsiveža Rusijos „žiniasklaidos“ atstovus“, – teigia žvalgyba.

Pagal vieną iš galimų scenarijų, rusai gali pradėti patalpose tikslinę raketų ataką ir bandyti dėl to permesti kaltę Ukrainai.

Primename, kad liepos 29-osios naktį Olenivkoje, pastate, kuriame laikyti karo belaisviai iš „Azovstal“ gamyklos, įvyko sprogimas. Iš karto po jo Rusija apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas apšaudžius koloniją. Rusijos teigimu, žuvo daugiau nei 50 ukrainiečių gynėjų, sužeistųjų skaičius nežinomas.

Ukrainos teisėsaugos institucijos nurodė, kad sprogimas Olenivkoje buvo Rusijos teroro aktas, kurio tikslas nuslėpti karo nusikaltimus, diskredituoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir sutrikdyti ginklų tiekimą. Ukraina pareikalavo, kad Jungtinės Tautos ir Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas nedelsiant reaguotų į teroro išpuolį ir į kolonijos teritoriją atsiųstų patikrinimo misiją.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, išpuolį surengė „Vagner“ samdiniai pagal asmeninius savininko Jevgenijaus Prigožino nurodymus.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kalbėdamas apie teroro aktą Olenivkoje, pažymėjo, kad būtina teisiškai pripažinti Rusiją „valstybe terorizmo rėmėja“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją